Dünya Çikolata Ustaları Yarışması Ulusal Seçmeleri

güncelleme: 20.09.2016

Tarih: 20-21 Şubat 2015
Yer: santralistanbul Kampüsü

Bütünüyle çikolatanın yaratıcı şekilde kullanımına adanmış,  benzersiz bir yarışma olan World Chocolate Masters ( Dünya Çikolata Ustaları Yarışması ); Callebaut®, Carma® ve Cacao Barry®  markaları tarafından 2005 yılından bu yana her iki senede bir, Paris’de Salon du Chocolat ( Çikolata Fuarı )’da düzenleniyor.

Çikolata profesyonellerinin ve potansiyel adayların kendilerini gösterme fırsatı bulduğu yarışmanın altıncısı, Kasım 2015’de, Callebaut® ve Carma® markalarının desteği ile Cacao Barry®  markası tarafından yine Paris’de gerçekleşeçek. 

Paris’te düzenlenen Dünya Finali’ne yaklaşık 20 farklı ülke bazında yapılan seçmeler sonucunda belirlenen finalistler ülkelerini temsil etmek üzere katılıyor ve kazanan “World Chocolate Master” ( Dünya Çikolata Ustası) ünvanını alıyor.

“Doğadan Gelen İlham” konulu yarışmada, pastacıların ve çikolata ustalarının jürinin dikkatini çekmek için renkler, şekiller, kokular, dokular ile oynamaları bekleniyor. Pastacılık ve şekerleme, restoran ve catering sektörlerinde çalışan ya da profesyonel mutfak eğitmeni olarak görev yapan herkes, çikolata ve kakao temalı hikayelerini ve eserlerini paylaşarak yarışmaya katılabiliyor. 

Türkiye’de ilk kez 2013 yılında yapılan ulusal seçmelerde Yiğit Zeyneloğlu rakiplerini geride bırakarak birinci seçilmiş ve ülkemizi Paris’de temsil etme şansına sahip olmuştu.  Bu dönem ikincisi düzenlenecek olan 6. Cacao Barry World Chocolate Masters (Dünya Çikolata Ustaları) Ulusal Seçmeleri  İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Doyuran Grup (Profesyonel Gida), Foodinlife, Electrolux, Cebeci Gida, Bengiz Uniforms, Rudolf Restaurant, Cakes & Bakes, Vista Turizm, Stoa Coffee, Sushico ve Erenil Dış Tic Ltd katkılarıyla  gerçekleşiyor. İki gün sürecek yarışmada adaylar ilk gün 3 saat boyunca çikolatadan heykel, 2. gün 5 saat boyunca pralin, günün pastası ve alıp gitmelik çikolata konseptini hazırlayacaklar. 

20-21 Şubat 2015  tarihlerinde, “Türkiye Çikolata Ustası” ünvanını kazanmak ve ülkemizi 2015 Uluslararası Dünya Finali’nde Paris’de temsil etme şansını yakalamak için yarışacak adaylar :
Ersin Taner – İzmir, Fame Chocolate, Pasta Şefi
Gökhan Gökbayrak - İstanbul, Morgan Hotels Karaköy 10, Pasta Şefi
Murat Yükseker - Adana, Sheraton Hotel, Pasta Şefi
Mustafa Oztaş - Antalya, Maxx Royal Kemer, Kısım Şefi
Serdar Çakır - İstanbul, Hilton Bosphorus Hotel, Çikolata Ustası 

İki gün sürecek yarışmadaki  performans ve hazırlanan ürünler  beş kişilik bir jüri tarafından değerlendirilecek :
David Shipman, İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi Bölümü, Executive Chef 
Erdem Dilbalı, Tüyap Palas Oteli, Yiyecek İçecek Müdürü – Türkiye Aşcılar ve Şefler Federasyonu Milli Takım Direktörü
Ghislain Gaille, Four Seasons Hotels Bosphorus, Executive Pastry Chef
Mehmet Yücel, Giano Chocolate Kurucusu, Çikolata Şefi
Metin Kılıç, Metin Chef Danışmanlık, Sahibi – Danışman

Juri onursal başkanları :
Rudolf van Nunen, Rudolf Karaköy Restaurant, Executive Chef – Cacao Barry Türkiye Çikolata Elçisi 
Ahmet Kır,  Antalya Maxx Royal Oteli, Executive Pastry Chef – Callebaut Türkiye Çikolata Elçisi

World Chocolate Masters ( Dünya Çikolata Ustaları Yarışması) şeflere meslek hayatlarında beceri ve yeteneklerini uluslararası platformda sunmak, Türkiye  ve dünyadaki meslektaşları ile tanışmak , farklı deneyim ve yeni bilgiler öğrenmeleri için eşsiz bir fırsat sunuyor. 

Cacao Barry® markasının liderliğinde Callebaut® ve Carma® markalarının desteği ile bu büyük, büyülü çikolata dünyasının ve organizasyonun bir parçası olmanız, şeflerin çikolatayı sanat eserine nasıl dönüştürdüklerini yerinde izlemeniz için Barry Callebaut Türkiye, sizleri 20-21 Şubat 2015  tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’ne davet ediyor. 

Yarışma hakkında ayrıntılı bilgi için: www.worldchocolatemasters.com 


Çikolata Yarışması-poster

Çikolata Yarışması-1 Yigit Zeyneloglu

Çikolata Yarışması-2 David Comaschi

Çikolata Yarışması-3 Yigit Zeyneloglu