University of London Üstün Başarı Programları Başvuru Süreci

güncelleme: 19.04.2017

2017-2018 Akademik Yılı
LSE-UoLIP
(University of London International Programme led by London School of Economics)
EKONOMİ-İŞLETME ve EKONOMİ-FİNANS
ÜSTÜN BAŞARI PROGRAMLARI BAŞVURU SÜRECİ

“EKONOMİ” Lisans Programı Öğrencileri için Başvuru ve Kabul Koşulları:

ÖSYM girişinin ekonomi programı olması
Başvurusunu programın 1. sınıf müfredatını tamamladığı yılın sonunda yapmış olması
Programın 1. sınıf müfredatının tüm derslerini almış ve tüm derslerden başarı ile geçmiş olması
Başarısız durumda herhangi bir dersi bulunmaması
Birinci sınıf  müfredatı Genel Not Ortalaması’nın asgari 2.40/4.00 olması
6-7-8 Eylül 2017 tarihlerinde gerçekleşecek olan Hazırlık Kampı’na katılması (Hazırlık Kampı’nda Matematik ve Mikroekononomi dersleri verilecektir ve katılım zorunludur).

“EKONOMİ HARİCİNDEKİ TÜM” Lisans Programları Öğrencileri için Başvuru ve Kabul Koşulları:

Başarısız durumda herhangi bir dersi bulunmaması
Birinci sınıf  müfredatı Genel Not Ortalaması’nın asgari 3.00/4.00 olması
6-7-8 Eylül 2017 tarihlerinde gerçekleşecek olan Hazırlık Kampı’na katılması ve sonunda yapılacak yazılı sınavda başarılı olması
(Hazırlık Kampı’nda Matematik ve Mikroekononomi dersleri verilecektir ve katılım zorunludur.)
BİLGİ Üstün Başarı Programları Komitesi tarafından yapılacak olan sözlü mülakat sınavında başarılı olması

Başvuru koşullarını sağlayan öğrenciler, 28 Haziran-29 Ağustos 2017 tarihleri arasında santralistanbul Kampüsü İşletme Fakültesi Sekreterliği’nde Neslihan Sözeri’ye (neslihan.sozeri@bilgi.edu.tr) aşağıdaki belgelerle başvurabilir:
Niyet Mektubu (Statement of Purpose) İngilizce olmalı ve 1 sayfayı aşmamalıdır.
Öğrenci Sayfasından basılacak olan PROFILE Belgesi
Öğrenci Sayfasından basılacak olan COURSE STATUS Belgesi
ÖSYM Sınav Sonuç Belgeleri
Başvuru Formu için tıklayınız (Haziran’da aktive olacaktır.

Başvuru Süreci:

Başvuru dosyaları, Üstün Başarı Programları Komitesi tarafından başvuru koşullarına uygunluk açısından incelenir.

Ekonomi Programı ve diğer program öğrencilerden  minimum 3.20/4.00 veya üzerinde  Genel Not Ortalaması olan adaylar, University of London yıllık ücreti için Öğrenci Destek Merkezi’ne burs başvurusu yapabilir.

Burs başvurusu yapan bütün adaylar (Ekonomi programı öğrencileri dahil) 12-13 EYLÜL 2017 tarihlerinde mülakata alınacaktır. Mülakat, İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü’nde Üstün Başarı Programları Komitesi tarafından gerçekleştirilir.

Hazırlık Kampı, 2.5 gün sürecektir. 6-7-8 Eylül 2017 tarihlerinde yapılacaktır. (Hazırlık Kampı’nda Matematik ve Mikroekononomi dersleri verilecektir)

Kamp sonrası Yazılı Sınav (bakınız:başvuru koşulları) 11 Eylül 2017  Pazartesi günü yapılacaktır.

Mülakat ve tüm diğer değerlendirme süreçleri sonunda, Program’a Komite tarafından kabul edilen adayların kesin listesi 13 Eylül 2017  tarihinde email ile ve ayrıca www.bilgi.edu.tr adresinde ilan edilir.

Önemli Not:

Başvuru koşullarını yerine getirmek ve/veya mülakata çağırılmış olmak Program’a kabul edilmek anlamına gelmez.
Minimum 3.20/4.00 veya üzerinde GPA sahibi olmak, University of London yıllık ücretlendirmesi için bursa hak kazanmak anlamına gelmez.
Ekonomi programı öğrencileri programa ilk kez başvuruyorlarsa otomatik kabul alırlar, aksi takdirde diğer program öğrencileri ile aynı başvuru koşulları aranır.

Önemli Tarihler:

28 Haziran-29 Ağustos     Fakülte Sekreterliğine Başvuru (İletişim:Neslihan Sözeri)
6-7-8 Eylül                              Hazırlık Kampı
11 Eylül                                     Yazılı Sınav
12-13 Eylül                              Sözlü Sınav (Mülakat)
13 Eylül                                    Sonuçların Açıklanması (Programa Kabul/Red)