BİLGİ Hukuk öğrencisi Willem C. Vis Uluslararası Farazi Ticari Tahkim Yarışması’nda “En İyi Konuşmacı” dalında mansiyon aldı.

güncelleme: 05.05.2017

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Elvan Yolcu, 07-13 Nisan 2017 tarihleri arasında düzenlenen 24. Willem C. Vis Uluslararası Farazi Ticari Tahkim Yarışması’ nda öğrencilerin bireysel savunma ve hitabet yeteneklerinin değerlendirilmesi üzerine verilen "Martin Domke" En İyi Konuşmacı mansiyon ödülünü kazandı.

Uluslararası satım hukuku ve ticari tahkim konularında geleceğin hukukçularını yetiştirmek amacıyla, bu sene Viyana’da düzenlenen yarışmaya farklı ülkelerden 300’ün üzerinde takım katıldı. BİLGİ Hukuk Fakültesi bu sene Yrd. Doç. Dr. Candan Yasan, Yrd. Doç. Dr. Ece Baş Süzel, Garrett Gilmore, Yasemin Kabaklıoğlu ve Z. Damla Taşkın tarafından çalıştırılan ve Hukuk Fakültesi öğrencileri Betsy Telim, Ecesu Pınarcı, Elvan Yolcu, Emel Dilara Topanoğlu, Ezgi Kuyumcu, İhsan Bahadır Çeliktaş ve Uğur Çağlar Şenol’dan oluşan yedi kişilik bir takım tarafından temsil edildi.

Yarışmada BİLGİ öğrencileri uluslararası bir ticari uyuşmazlığa ilişkin olarak yapılan farazi bir tahkim yargılaması gerçekleştirdiler. İngilizce olarak yazılı ve sözlü iki farklı bölümden oluşan yarışmanın yazılı bölümünde takımlar, dilekçelerini ve karşı dilekçelerini sundular. Öğrenciler bu yarışmaya altı ay süren yoğun bir çalışmayla hazırlandılar. Yaklaşık 1.200 öğrencinin bireysel olarak yarıştığı sözlü aşamada, öğrencilerin bireysel savunma ve hitabet yetenekleri değerlendirildi. Bu değerlendirme üzerine verilen “Martin Domke” En İyi Konuşmacı ödülü dalında BİLGİ Hukuk Fakültesi öğrencisi Elvan Yolcu en başarılı yüzde onluk dilime girerek mansiyon ödülü kazandı. İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri bu sayede 6 yıl içinde 4. kez bu ödülü kazanmış oldular.

Alanının en kapsamlı ve en prestijli farazi dava yarışmalarından birisi olan “Vis Uluslararası Farazi Ticari Tahkim Yarışması”na hazırlık için dünyanın farklı şehirlerinde pre-moot hazırlık çalışmaları düzenleniyor. BİLGİ Hukuk Fakültesi takımı bu sene Amsterdam, Münih ve Belgrad’da pre-moot çalışmasına katılmanın yanı sıra İstanbul’dan yarışmaya katılan takımlar arasında düzenlenen İstanbul Pre-Moot çalışmasına da 6. kez  ev sahipliği yaptı.

Willem C. Vis Uluslararası Farazi Ticari Tahkim Yarışması