Kendall College ve BİLGİ İşletme Bölümü işbirliği

güncelleme: 26.05.2017

Eğitimde mükemmelliği, akademik bağları ve uluslararası işbirliğini teşvik etmek amacıyla, Kendall College LLC ABD ve İstanbul Bilgi Üniversitesi arasında bir Eğitim İşbirliği Protokolü imzalanmıştır. Bu protokol, her iki kurumdan öğrencilerin ve öğretim üyelerinin eğitim deneyimlerini ve kültürel anlayışlarını geliştirmeyi amaçlamaktadır. Kendall College’da bir yıl eğitim alacak öğrenciler bu süre içinde iki çeyrek dönem ders aldıktan sonra 10 hafta staj yapabileceklerdir.

2017-2018 akademik yılında İşletmePazarlama veya Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik programları 3. veya 4. sınıfta olacak  olan ve Kendall College’daki bu bir yıllık eğitimle ilgilenen öğrenciler, bir dilekçe ve ekinde not dökümü (transkript) ile 16 Haziran 2017 tarihine kadar İşletme Fakültesi Dekanlık Ofisi’ne başvurabilirler.

Sorularınız için:
Benan Orbay (benan.orbay@bilgi.edu.tr / 0212 311 71 34)
Esra Arıkan (esra.arikan@bilgi.edu.tr / 0212 311 78 39)

DETAILED PROGRAM DESCRIPTION FOR BUSİNESS ADMINISTRATION

Name: 2Q+I Study Abroad Program for BİLGİ students
Type:  Study Abroad Program (2 Academic Quarters+ Internship)

General description:
BİLGİ students enrolled in the third or fourth year of the Business Administration program will be provided with the opportunity to enroll some of the courses offered by Kendall College (4 per quarter) during 2 consecutive quarters. After successfully passing all the courses, students will be able to do an internship during another quarter.

The career Service of Kendall College will determine the company where the students will be doing their internship, all regulatory requirements will be satisfied and the necessary learning conditions for the students will be ensured. To pass the Internship course, students will have to perform successfully in a work environment for 10 weeks (40 hours per week).

All the courses and internship will be credit bearing and recognized within the BİLGİ degree.

If students were not interested in doing the internship, they would need to let the academic director of the Kendall program know, at least 1 month before the starting date of the internship.

Standards to Kendall College
Students must specifically meet the admission requirement of the English Language proficiency of the host institution. For this purpose, home institution must provide, in writing, documented proof of student English proficiency (IELTS, TOEFL or the Laureate Test of English) ensuring an upper intermediate level (equivalent to B2 in the Common European Framework).
If home institution language of instruction is 100% English, and students have completed two or more years of full-time coursework, the student may be eligible to be waived from the English language requirements.

BUS 340 Leadership
MKG 265 Design and Innovation (marketing)
SBM 321 Entrepreneurship
   o BUS 270 Decision Making
   o SBM 334 Virtual Business Ventures
   o MGT 345 International Business
   o SBM 331 Franchise Management

MKG 235 Marketing Principles
   o BUS 250 Project Management
   o MGT 413 Corporate Responsibility
   o SBM 460 Enterpreneurial Finance

DETAILED PROGRAM DESCRIPTION FOR INTERNATIONAL TRADE AND BUSINESS

Name: 2Q+I Study Abroad Program for BİLGİ students
Type: Study Abroad Program (2 Academic Quarters+ Internship)

General description:
BİLGİ students enrolled in the third or fourth year of the International Trade and Business program will be provided with the opportunity to enroll some of the courses offered by Kendall College (4 per quarter) during 2 consecutive quarters. After successfully passing all the courses, students will be able to do an internship during another quarter.

BUS 340 Leadership
MGT 345 International Business
BUS 411 Strategic Planning
   o BUS 270 Decision Making
   o BUS 395 Supply Chain Management
   o SBM 321 Entrepreneurship
   o EC 310 The Global Economy

MKG 235 Marketing Principles
   o BUS 250 Project Management
   o MGT 413 Corporate Responsibility
   o BUS 330 Strategic Alliances

DETAILED PROGRAM DESCRIPTION FOR MARKETING

Name: 2Q+I Study Abroad Program for BİLGİ students
Type: Study Abroad Program (2 Academic Quarters+ Internship)

General description:
BİLGİ students enrolled in the third or fourth year of the Marketing Program will be provided with the opportunity to enroll some of the courses offered by Kendall College (4 per quarter) during 2 consecutive quarters. After successfully passing all the courses, students will be able to do an internship during another quarter.

Quarter 1 (Fall/Spring):
MKG 265 Design and Innovation (marketing)
SBM 321 Entrepreneurship
Elective (two to be chosen by students):
   o HOS 442 Management of Sales and Promotions
   o HOS 482 Special Events and Event Marketing