“Pan-European Seal” Staj Programı ve Teknolojik Gelişmeler

Tarih: 8 Aralık 2017, Cuma
Saat: 18.00-20.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, Enerji Müzesi-Seminer Odası

Avrupa’da ücretli staj imkanı sunan ‘Pan-European Seal Programme’ ve üç boyutlu yazıcılar, blockchain teknolojisi gibi gelişmeleri konu alan bu toplantıya tüm BİLGİ mezunları ve öğrencileri davetlidir.

Dünyanın en büyük iki fikri mülkiyet ofisi olan Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi (EUIPO–European Union Intellectual Property Office) ve Avrupa Patent Ofisi, (EPO-European Patent Office) 2014 yılından bu yana, “Pan-European Seal” (Pan-Avrupa Mührü) başlıklı bir program yürütüyor.

EUIPO ve EPO tarafından bir sosyal sorumluluk projesi olarak görülen program, her yıl 100 ücretli staj imkanı sunulması yoluyla, fikri mülkiyet alanında uzman yetiştirmeyi amaçlıyor. Bir yıl süreli olan staj, her yıl Ekim ayında başlıyor ve EUIPO (İspanya, Alicante) veya EPO (Almanya, Münih) bünyesinde gerçekleştiriliyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin, Fikri Mülkiyet Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi kanalıyla üye olarak davet ve kabul edildiği Pan-European Seal Network’te Üniversitemiz, Türkiye’den tek üye olarak yer alıyor.

Fikri mülkiyet alanında çalışmak isteyen, genç ve başarılı mezunların hedef kitle olarak görüldüğü ve katılım konusunda fakülte ve bölüm sınırlamasının olmadığı bu programa, geçtiğimiz yıllarda, Üniversite çapında sayısı yirmiye yaklaşan mezunumuz katıldı ve bu az bulunur tecrübeyi yaşama şansı yakaladı. (Programa katılmak için, BİLGİ programlarından herhangi birinden mezun olmuş olmak ya da mezuniyet aşamasında olmak yeterli.)

8 Aralık Cuma akşamı gerçekleştireceğimiz etkinlikte, Pan-European Seal Staj Programı’nı, 2016-2017 döneminde EUIPO’da stajyer olarak bulunan, Hukuk Fakültesi 2016 yılı mezunlarından Berk Bengi’den dinleyeceğiz. Berk Bengi, stajyer olmakla kalmadı, gösterdiği başarı sayesinde EUIPO’da çalışmaya devam etme şansı da yakaladı.

İspanya’ya dönmeden önce bizlerle Programa dair  bilgi ve tecrübelerini paylaşacak olan Berk Bengi, EUIPO’daki çalışmalarının olduğu gibi son zamanlarda dünyanın da gündemini oluşturan teknolojik gelişmelerle ilgili bir sunum da yapacak. Berk Bengi’nin yapacağı sunumun başlıkları arasında üç boyutlu yazıcılar, blockchain teknolojisi, bitcoin gibi günümüzün merak uyandıran konuları yer alıyor.