Mezunlar

Özel ve kamu yayıncılığı alanında, yerel, ulusal ve uluslararası medya ortamında çalışabilecek olan Televizyon Haberciliği ve Programcılığı mezunlarının iş alanlarından bazıları şunlardır:

• Televizyon kanalları ve radyoların ilgili birimleri
  • Prodüksiyon şirketlerinin ilgili birimleri
  • Muhabirlik
  • Programcılık
  • Kamera, ses ve kurgu alanları

Mezun görüşleri:

Sinan KunterSinan Kunter
Televizyon Haberciliği ve Programcılığı, 2006 mezunu
CNN Türk, Editör
Daha sınava girmeden hangi fakültede, hangi bölümde okumak istediğine karar verebilmiş ender kişilerden biriyim. BİLGİ Televizyon Haberciliği ve Programcılığı üçüncü tercihimdi. Eğitim gördüğüm süre boyunca bana mesleki hayatımda büyük katkı sağlayan iki ana unsur var ve bunlar BİLGİ’yi diğerlerinden farklı yapıyor. Birincisi; eğitim veren hocalar. Medya, özellikle de televizyon dünyasının içinde aktif olarak çalışan gazeteciler, yöneticiler. Teorisyenlerin yanı sıra, işi yapan kişilerden eğitim aldığım için, mezun olduğumda sektörün nasıl çalıştığına hakimdim. Hocam olarak tanıdığım insanlar, birer iş arkadaşım haline geldi ve bu da medya sektöründe daha kolay çevre edinmemi sağladı. İkinci konu ise; eğitim gördüğüm süre boyunca ders projesi ya da bitirme projesi olarak hazırladığım projelerdi. Hocalarımın kılavuzluğu ve BİLGİ’nin sağladığı teknik imkanlar sayesinde çalışmaya başladığımda hiçbir konuya ve teknik ekipmana yabancı değildim. Bugün CNN Türk’te editör olarak çalışıyorum, pek çok belgesel ve programa imza attım. Her sene farklı üniversitelerde okuyan stajyerlerim oluyor. İnanın; BiLGİ İletişim öğrencileri apayrı…

Cise AyhanÇise Ayhan
Televizyon Haberciliği ve Programcılığı, 2012 Mezunu
Viyana Üniversitesi, doktora öğrencisi
Lisans eğitimimi İstanbul Bilgi Üniversitesi Televizyon Haberciliği ve Programcılığı'nda tam burslu olarak tamamladıktan sonra, Londra Metropolitan Üniversitesi'nde Medya ve İletişim alanında yüksek lisans eğitimi aldım. Şu anda Viyana Üniversitesi'nde İletişim Çalışmaları alanında doktora yapmaktayım. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde aldığım lisans eğitiminin bana daha sonraki mesleki/akademik hayatımda birçok olanak sağladığını belirtmek isterim. Medya ve iletişim alanında Türkiye'nin "en başarılı" bölümünde olduğumun lisans eğitimim sırasında farkındaydım; ancak yurtdışındaki okullara kabul sırasında bu durumun sunduğu avantajları bir kez daha gördüm. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin yurtdışındaki bilinirliği sayesinde başvuru yaptığım her okuldan kabul aldım. Televizyon Haberciliği ve Programcılığı’nda güçlü akademik kadrosu ve sunduğu olanaklarla benzersiz bir eğitim alıyorsunuz. Program, öğrencilerine alanda ihtiyaç duyacakları teknik donanımı kazandırıp medya dünyasına hazırlanırken, aynı zamanda kuramsal olarak da güçlendirip akademik hayata geçme şansı da sunuyor. İlk 3 yılımı, yapım, kurgu, vb. teknik çalışmalara ağırlık vererek tamamladıktan sonra, son sene yaptığım staj sırasında işin teori kısmının beni daha fazla mutlu ettiğini fark ettim ve akademiye yönelmeye karar verdim. Londra'daki yüksek lisans eğitimim sırasında bu durumun avantajını tekrar tekrar yaşadım. Yüksek lisans ve doktora eğitimim tamamen teori üzerine odaklıydı. Medya araştırmaları üzerine yoğunlaştım; ancak burada diğer öğrencilerden farklı olarak, işin teknik boyutunu da biliyor olmak bana büyük avantaj sağladı.  BİLGİ TVRP mezunu olarak, bu bölümde eğitim alma fırsatına ve değerli akademisyenlerle tanışma imkanına sahip olduğum için kendimi şanslı ve mutlu hissediyorum. Mesleki ve akademik hayatımla ilgili verdiğim en doğru kararlardan biri İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde eğitim almaktı.