Program Hakkında

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı (TVRP) lisans programında iki ana çalışma alanı yer almaktadır. Alanlardan birincisinin amacı, geleceğin televizyon gazetecisini haber değerlendirme, üretim, yazım, analiz ve eleştiri alanlarında tüm profesyonel becerilerle donatmak, onları son derece rekabetçi bir dünyaya hazırlamaktır. Diğer alanın amacı ise, geleceğin televizyon program yapımcılarını temel beceri ve bilgilerle 21.yüzyıl iletişim çevresine göre hazırlamaktır. Öğrenciler, televizyon program üretiminde program konsepti oluşturmadan, metin yazımına, yönetmenlik, editörlük, kamera, ses, ışık tasarımı ve uygulamasına kadar tüm aşamaları öğrenmektedirler. Pek çok ders ve atölye çalışması sektörde çalışmakta olan profesyoneller tarafından verilmektedir.

Bölüm öğrencilerince yürütülen TVRPnet.tv VOD (video on demand) web sitesi, “toplumsal duyarlılık” teması çerçevesinde yayın yapmaktadır. TVRP kurulduğu yıldan beri, televizyon ve yeni medya alanında güçlü kuramsal bir temel ve en iyi kalitede uygulamalı eğitim sağlayarak; öğrencilerini elektronik medya alanında görev alacak profesyoneller olarak hazırlamaktadır. Öğrencilerimiz, son teknoloji post-prodüksiyon ekipmanları, dijital video kameralar ve çok kameralı televizyon stüdyosu ile çalışma imkanı bularak profesyonel dünyanın gerekliklerine hazır bir halde mezun olma imkânı bulmaktadırlar.