Ekonomi Bölümü

İşletme-Ekonomi (BİLGİ-University of Liverpool / Çift Diploma)* Programı

revize: 15 Haziran 2016 16:08:05

Hızla küreselleşen dünya ve giderek karmaşıklaşan iş dünyası, çeşitlenen ve artan nitelikte eleman ihtiyacı ortaya çıkarmaktadır. University of Liverpool ile ortaklaşa yürütülecek İşletme-Ekonomi Çift Diploma Programı her iki alanda da bilgi sahibi, uluslararası platformlarda rekabete açık bireyler yetiştirerek bu ihtiyacı karşılamayı amaçlamaktadır. Her ülkede olduğu gibi, ülkemizde de işletme ve ekonomi bölümlerinin ders programları tümüyle birbirinden farklıdır. Bu iki bilim dalının birbiriyle olan yakın ilişkisinin bilincinde olan çoğu öğrenci, bu eksikliği mezun olduktan sonra diğer dalda yüksek lisans yaparak gidermeye çalışmaktadır. İşletme-Ekonomi Çift Diploma Programı her iki dalda uzmanlaşmak isteyen öğrencilere bu fırsatı lisans eğitimi sırasında vermekte, öğrencilere temel ekonomi ve işletme bilgilerini teorik ve pratik olarak verip analiz yöntemlerini öğretmektedir.

İstanbul Bilgi Üniversitesi ile University of Liverpool arasındaki işbirliği çerçevesinde; İşletme-Ekonomi (BİLGİ-University of Liverpool / Çift Diploma) Programı öğrencileri, programın ilk üç yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde, son yılında ise University of Liverpool’da öğrenim görürler.

* Bu programa yeni öğrenci alınmamaktadır.