MYOlar 2017 BURS

Aşçılık (2. Öğretim)

revize edildi: 12 Ağustos 2016 10:24:34

Aşçılık Programı’nın temel amacı; mutfak ve yiyecek - içecek hizmetleri alanında istihdam edilebilecek yeterli alt yapıya sahip, alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilen ve değerlendirebilen, sorunları tanımlayabilen, mesleki plan ve projeleri gerçekleştiren ve çözüm önerileri geliştirebilen, çalışma gruplarında sorumluluk alabilen veya bireysel çalışabilme becerisine sahip, etkili iletişim kurabilen ve alanındaki yenilikleri takip edebilecek düzeyde bir yabancı dil bilgisine sahip nitelikli profesyoneller yetiştirebilmektir.

Aşçı veya Mutfak Elemanı unvanı alan mezunlar; ağırlıklı olarak ulusal ve uluslararası beş yıldızlı otellerin mutfak ekibinde veya yiyecek – içecek bölümlerinde, restoranların mutfak ya da işletme kısımlarında, gıda işletmelerinin ürün geliştirme bölümlerinde (AR-GE), yiyecek - içecek sektöründe eğitim veren kurumlarda ve görsel - basılı yayın kuruluşlarında çalışabilirler.

Ayrıca, mezunlarımızın Dikey Geçiş Sınavı’na girerek ilgili alanlarda lisans tamamlama hakkı bulunmaktadır.

Programın öğretim dili Türkçe'dir.