Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu

• UBYO Slider eski 2

Sonraki

Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Hakkında

Günümüzde spor, yalnızca fiziksel üstünlük sergileme alanı olarak görülmemekte, yarattığı ekonomik ve hatta politik değerlerle 21. yüzyılın şekillenmesinde önemli bir faktör haline gelmektedir. Her alanda artan ve karmaşık hale gelen sosyal ilişkiler, sporu eğlence ve eğitim sektörünün önemli dallarından biri haline getirmiştir. Özellikle iletişim teknolojilerinin bu denli geliştiği günümüzde spor ve onun kolları artık sadece düzenlendiği ülke sınırlarında kalmamakta, tüm dünyada zaman ve mekana bağlı kalmaksızın takip edilmektedir. Bu sebeple dünyada yaklaşık 400 milyar dolarlık ciddi bir ekonomik gücü de beraberinde getirmektedir.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu’nun amacı, yalnızca bireysel ve takım olarak fiziksel güç gerektiren alanında sporcu, antrenör, teknik direktör yetiştirmek değil, sporun başlı başına bir sektör olduğu fikrinden hareketle bu sektörün yönetim kademesinde yer alacak yöneticiler yetiştirmektir. Şampiyonlar Ligi final müsabakası, Üniversitelerarası Yaz Olimpiyatları gibi büyük organizasyonların birer durağı haline gelen ülkemizde, sektörün benzer
faaliyetleri yürütebilecek donanımda yetişmiş elemanlara, spor kulüplerini ve federasyonları çağın koşullarına uygun şekilde yönetebilecek profesyonellere teslim edilmesi gereğinden hareket ederek, kaliteli, sektörün gerektirdiği mevzuata hakim, uluslararası alanda hizmet entegrasyonunu sağlayabilecek donanıma sahip öğrenciler yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Bu doğrultuda, BİLGİ Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu’nun mezunları, çeşitli branşlardaki federasyonlarda, spor kulüplerinin yönetim ve idare kademelerinde, yazılı ve görsel spor medyasında çalışabilecek donanıma sahip olacaklardır. Dolayısıyla, bu alanlarda geçmişten gelen geleneksel yönetim ve idare şekillerinin terk edilerek kurumsal kimlik sürecine geçişte mezunların aktif rol alma şansı olacaktır.

Müdür
Cem Tınaz, Yrd. Doç. Dr.