Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu

haberler, duyurular

etkinlikler

yüksekokul hakkında

Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu’na bağlı olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Sportsnet Group işbirliğiyle kurulan Spor Yöneticiliği Bölümü, dünyada ve Türkiye’de hızla gelişen spor endüstrisinin ihtiyaç duyduğu; sportif mülkiyet yönetimi, spor odaklı pazarlama iletişimi ve marka yönetimi alanlarında söz sahibi olabilecek uzmanların sektöre kazandırılması amaçlanıyor.

Spor, gerek insana ait en önde gelen olgulardan biri olarak, gerekse terminolojik olarak uç noktalara varan geniş yelpazede bir algıya sahip. Toplumların kültürel yapılarına ve sporla olan öykülerine de bağlı olarak çok farklı noktalarda anlamlar ifade edebiliyor. Bunun temel gerekçesi insanlığın geçmişine uzanan binlerce yıllık tarihi ile çok ama çok büyük bir yer kaplıyor olması.