BİLGİ, The Impact Rankings sıralamasında 2022 yılında da Türkiye’den vakıf üniversiteleri arasında 3. sırada

güncelleme: yayınlama:

BİLGİ, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı temel alan The Impact Rankings 2022 sıralamasına göre Türkiye’den sıralamaya katılan üniversiteler arasında 12’nci olurken vakıf üniversiteleri arasında 3’üncü sırada yer aldı.

“Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” ile “Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar” alanlarında dünya genelinde 101-200 aralığında yer alan BİLGİ, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın öğretilmesi alanında 2021 yılındaki başarısını koruyarak 100 tam puan aldı.

İngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından yapılan sıralama, tüm dünyada yükseköğretim kurumlarının sosyal, ekonomik ve çevresel uygulamalarını değerlendirerek sürdürülebilirlik alanında dünyaya katkılarını ortaya koyuyor. 2022 yılında 106 ülkeden 1406 üniversite sıralamaya katıldı.
BİLGİ, bu başarısıyla öncelikleri arasında yer alan toplumsal cinsiyet eşitliği, barış, adalet ve sürdürülebilirlik gibi değerlerin güçlenmesi ve yaygınlaşmasına yönelik çabalarını 2022 yılında da uluslararası düzeyde tescillemiş oldu.

The Impact Rankings 2022 sıralaması ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayın.