BİLGİ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin 8 programına MÜDEK akreditasyonu

güncelleme: yayınlama:

BİLGİ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin 8 programı Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edildi.

BİLGİ Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği ile Genetik ve Biyomühendislik programlarının akreditasyonları uzatılırken İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği ile Mekatronik Mühendisliği programları bu yıl ilk kez MÜDEK akreditasyonu almaya hak kazandı. 

Mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Türkiye'de mühendislik eğitimi kalitesinin yükseltilmesine katkı sunmayı amaçlayan MÜDEK, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ulusal bir kalite güvence kuruluşu olarak tanınıyor. 

Washington Accord İmzacısı olmanın yanı sıra Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE-European Network for Accreditation of Engineering Education) üyesi olan MÜDEK, akredite ettiği programlara EUR-ACE etiketi verme yetkisi taşıyor. BİLGİ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin 8 programı aldığı EUR-ACE etiketiyle eğitim kalitesini uluslararası alanda da tescillemiş oldu.