İkametgah izni ve Vize Prosedürleri

Vize nasıl alınır?

İkametgah Sunumu için lütfen buraya tıklayınız:  Click



Türkiye'den ayrılmadan önce:

Yeni yasalar gereği, Türkiye'de değişim öğrencisi olarak öğrenim gelmeye geldiğinde öğrenci vizesi almanıza gerek yoktur. Vize gerekliliği vatandaşlıklara göre aşağıdaki listede belirtilmiştir. Dilerseniz vize gerekiliklerini de bu siteden kontrol edebilirsiniz. Tıkla! Türkiye'de 90 gnden fazla kalabilmek için, oturma iznine başvurmanız gerekmektedir.Oryantasyon güünde İkametgah izni ile ilgili daha detaylı olarak bilgi veriyor olacağız.



İlk giriş yaptıktan sonra 180 gün içinde 90 güne kadar turist ziyaretleri için vizeden muaftır.
Citizenship Vize Gereklilikleri 
Austria https://www.evisa.gov.tr/en/apply/
Belgium https://www.evisa.gov.tr/en/apply/
Bulgaria
China https://www.evisa.gov.tr/en/apply/
Czech, Republic of İlk giriş yaptıktan sonra 180 gün içinde 90 güne kadar turist ziyaretleri için vizeden muaftır.
Denmark İlk giriş yaptıktan sonra 180 gün içinde 90 güne kadar turist ziyaretleri için vizeden muaftır.
England https://www.evisa.gov.tr/en/apply/
France İlk giriş yaptıktan sonra 180 gün içinde 90 güne kadar turist ziyaretleri için vizeden muaftır.
Germany İlk giriş yaptıktan sonra 180 gün içinde 90 güne kadar turist ziyaretleri için vizeden muaftır.
Greece İlk giriş yaptıktan sonra 180 gün içerisinde 90 güne kadar turist ziyaretleri için vizeden muaftır.
Italy İlk giriş yaptıktan sonra 180 gün içinde 90 güne kadar turist ziyaretleri için vizeden muaftır.
Kazakhstan İlk giriş yaptıktan sonra 180 gün içinde 90 güne kadar turist ziyaretleri için vizeden muaftır.Giriş başına 30 günü aşmayacak turistik vizesine sahiptir.
Korea, Republic Of Ne yazıktır ki seçtiğiniz ülkenin vatandaşlığı e-vize'ye muaf değildir.Vize başvurusu için en yakın konsolosluğu ziyaret etmenizi öneririz.Konsolosluk'ların ve Türkiye Büyük Elçilik'leri için  lütfen websiteyi ziyaret ediniz. http://www.konsolosluk.gov.tr
Lithuania  İlk giriş yaptıktan sonra 180 gün içerisinde 90 güne kadar turist ziyaretleri için vizeden muaftır.
Netherlands https://www.evisa.gov.tr/en/apply/
Norway https://www.evisa.gov.tr/en/apply/
Poland https://www.evisa.gov.tr/en/apply/
Portugal https://www.evisa.gov.tr/en/apply/
Slovakia  İlk giriş yaptıktan sonra 180 gün içerisinde 90 güne kadar turist ziyaretleri için vizeden muaftır.
Spain https://www.evisa.gov.tr/en/apply/
Sweden  İlk giriş yaptıktan sonra 180 gün içerisinde 90 güne kadar turist ziyaretleri için vizeden muaftır.
Switzerland İlk giriş yaptıktan sonra 180 gün içerisinde 90 güne kadar turist ziyaretleri için vizeden muaftır.
Turkey Türk Vatandaşlığı olan kişilerin vize almasına gerek yoktur.
United States https://www.evisa.gov.tr/en/ap...


Oturma İzinine Nasıl Başvurulur

Türkiye'ye giriş yaptıktan bir ay / 30 gün  sonra oturma izni için online olarak başvuru yapmanız gerekmektedir. Eğer Türkiye'ye önceden giriş yaptı iseniz, oturma izninini bir ay dolmadan yapmanız gerekmektedir. 

Lütfen İstanbul'a ulaşır ulaşma başvurunuzu yapınız; https://e-ikamet.goc.gov.tr/ 


Önemli Notlar:

*Online başvurunuzu yapıp onaylandıktan sonra üzerinde herhangi bir değişiklik yapamazsınız.Bu sebeple başvuru sırasında girdiğiniz bilgilerinizden emin olunuz. Eğer yardıma ihtiyacınız olur ise Uluslararası Merkez ile irtibata geçebilirsiniz. 

* Online başvurunuzu yaparken lütfen "ENG" klavye kullanınız.

*Başvurunuz bittikten sonra başvurunuzun çıktısını renkli almanız gerekmektedir. Göç İdaresi siyah beyaz çıktıları kabul etmemektedir.

* Formu bir kere tamamladığınızda hemen çıktısını alamazsınız, lütfen başvuru numaranızı not ediniz.