Uluslararası İnşaat Sözleşmeleri ve Uyuşmazlık Çözümü Sertifika Programı

IDIC Standart Sözleşmeleri Sertifika Programı

Tarih: 20-25 Mayıs 2024

Yer: santralistanbul Kampüsü

Elliott Geisinger, Schellenberg Wittmer Ltd.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Schellenberg Wittmer inşaat sektörü uzmanları, avukatlar ve öğrenciler için her yıl düzenlenen bir sertifika programıdır Program, pratik ve hukuki önemi büyük uluslararası inşaat projeleri ve bunlardan doğan uyuşmazlıkların çözümü konularında, genellikle 24 saat dersin 6 gün içinde yoğunlaştırılmıştır. Programın son günü olan altıncı günde derslerin tamamlanmasını takiben bir Ek Modül gerçekleşecektir.

Sertifika programımızın konusunu “FIDIC Standart Sözleşmeleri Sertifika Programı – Uluslararası İnşaat Sözleşmeleri ve Uyuşmazlık Çözümü” oluşturmaktadır. Büyük ölçekli uluslararası inşaat projeleri, diğer ticari sözleşmelerden farklı birtakım özellikler taşıyan uluslararası sözleşmelerin kurulmasını gerektirmektedir. Bu alanda FIDIC gibi yaygın kullanılan standart sözleşmeler inşaat endüstrisinde gelişmiş olan iyi uygulama örneklerini yansıtmakta ve bu açıdan özel bir önem taşımaktadır. Diğer yandan inşaat endüstrisi, inşaat projelerinden doğan uyuşmazlıkların çözümünde özel yöntemleri tercih etmekte ve bir uzmanlaşmaya gidilmektedir.6 günlük ders programı, üç ana başlık altında incelenmektedir.

Son kayıt tarihi: 17 Mayıs 2024

Not: Program dili İngilizce’dir ve tercüme yapılmayacaktır.

Daha fazla bilgi ve kayıt için: https://insaat-hukuku.bilgi.edu.tr/tr/sertifika-programlari/