Go Oyunu Sertifika Programı

GO OYUNU EĞİTİM PROGRAMI

Eğitimin Kapsamı ve Hedefi

Bu eğitim katılımcılara temel düzeyde Go oyununu öğretmeyi ve eğitimden sonra kendilerini geliştirebilmeye devam edebilmeleri adına yol göstermeyi hedeflemektedir.

Go, Uzak Doğu’da yaygın klasik bir strateji oyunudur. Basit kurallarına rağmen satranç dahil birçok klasik oyundan çok daha derindir. Go içerdiği zengin olasılıklar nedeniyle oyuncunun hesaplama ve analitik düşünme becerilerini geliştirirken aynı zamanda sezgileri ve görsel algıyı da kullanmaya teşvik eder. Dikkat ve sabır değerleri oyunun içine dahil oldukça artış gösterir.

Go bir oyun olduğu kadar kültürdür ve hayata ve sistemlere farklı bir bakış açısı sunar. Go oyunu üzerine yazılmış şiirler ve hakkındaki efsanelerin yanında bugün Kore’de ve Japonya’da sadece Go oyunu üzerine 24 saat yayın yapan TV kanalları vardır. Go oyuncusu olmak tüm uluslararası bir kimliğe sahip olmak demektir.

Go tahtası hayata ve stratejiye dair çok zengin bir düşünme alanıdır. Go’da verimlilik, doğru zamanlama, esneklik ve fedakarlık vazgeçilmez kavramlardır. Oyuncu Go oynarken bu değerleri teorik düzeyde değil pratik düzeyde olağan bir akış içerisinde öğrenir ve içselleştirir.

Go’nun stratejiye ve analitik düşünmeye dair sunduğu pratik ve teorik kazanımlar iş hayatında çalışan profesyoneller ve tüm bireyler için önemli bir katkı sağlar onlarla birlikte yaşamaya devam eder.

Kimler Katılabilir

• İş dünyasında her kademeden çalışanlar.
  • Strateji, dikkat ve analitik düşünme konusunda kendisini geliştirmek isteyen tüm bireyler.
  • Danışmanlar, veliler ve eğitmenler.
  • Klasik strateji, zeka oyunlarına ilgi duyan tüm bireyler.
  • Not: Min. Katılımcı yaşı 18’dir.

Eğitimin İçeriği:

• Go'nun ortaya çıkışı, kelime anlamı, dünyadaki yeri...
  • Temel kurallar: Nefes, grup, taş esir etme, iki göz, alan ve puanlama.
  • Açılış prensipleri, taş esir etme teknikleri, temel kavramlar.
  • İki göz problemleri ve oyun sonu alıştırmaları.
  • Kendinizi geliştirebilmek ve pratik yapabilmek için kullanabileceğiniz kaynaklar, katılabileceğiniz topluluklar ve turnuvalar.

Eğitmenler:

Mehmet Emin Barsbey https://www.gookulu.com/mehmet-emin-barsbey/

Sertifika

BİLGİ Eğitim Go Oyunu Sertifika Programı’na kayıt yaptıran katılımcılara, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve BİLGİ Eğitim tarafından onaylı “Katılım Belgesi” verilecektir.

Tarih: 4 Mayıs 2024

Süre: 1 hafta, 5 Saat

Cumartesi günü 14:00-19:30 saatleri arasında

Ücret: 2.200 TL (KDV Dahil)