Dünyanın saygın yükseköğretim derecelendirme sistemi QS Stars’tan BİLGİ’ye 5 yıldız

BİLGİ, dünyanın en saygın yükseköğretim derecelendirme sistemlerinden QS Stars tarafından 5 yıldıza layık görüldü. Öğretim, uluslararasılaşma, online eğitim, mezunlarının istihdam edilebilirliği, program gücü ve kapsayıcılık alanlarında 5 yıldız alarak bu alanlardaki başarısını uluslararası alanda tescilledi. BİLGİ, bu başarısıyla QS Stars tarafından 5 yıldızla tescillenen Türkiye’deki tek üniversite oldu.

QS Stars derecelendirme sistemi, 2004 yılından bu yana QS World University Rankings'in bağımsız düzenleyicisi olan QS Intelligence Unit tarafından yürütülüyor. QS Stars için kullanılan metodolojide üniversiteler en az sekiz kategoride geniş bir kriter yelpazesiyle değerlendiriliyor ve her bir kriterden elde ettikleri başarı oranlarına göre 0 ile 5+ yıldız arasında değişen genel bir yıldız derecesine layık görülüyor.