BİLGİ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin "Tek Kullanımlık Kağıt Tabanlı Piyezodirenç MEMS Akış Algılayıcısı" projesine TÜBİTAK desteği

İstanbul Bilgi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri Beril Aygül, Sena Ulgaz ve Berkay Yılmaz'ın Doç. Dr. Yiğit Dağhan Gökdel danışmanlığında geliştirdiği “Tek Kullanımlık Kağıt Tabanlı Piyezodirenç MEMS Akış Algılayıcısı” isimli projesi TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

"Tek Kullanımlık Kağıt Tabanlı Piyezodirenç MEMS Akış Algılayıcısı" projesi solunum yolu hastalıklarının teşhisinin iyileştirilmesine odaklanıyor. Proje kapsamında astım ve KOAH gibi solunum yolu hastalıklarının hızlı ve ön tanısına yönelik kağıt bazlı, piyezorezistif MEMS hava akış sensörünün tasarımının ve üretiminin gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Yeniden kullanılabilir spirometrelerle enfeksiyon yayılma riskini ele alan proje, özellikle spirometri teknolojisine erişimi olmayan düşük gelirli ülkelere fayda sağlayacak uygun fiyatlı ve erişilebilir çözümler yaratmayı amaçlıyor.