Project'05

İstanbul Bilgi Üniversitesi  İletişim Fakültesi Festivali  Project’05,  bu sene “Anonim” teması ile yola çıkıyor.  “ANONİM:  5N1A”  başlıklı sergi, İletişim Fakültesi bölümlerinden; Görsel  İletişim Tasarımı, Reklamcılık, Sinema ve Televizyon,  Dijital Oyun Tasarımı,  Sanat ve Kültür Yönetimi, Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi, Performans Sanatları,  Medya ve İletişim, Televizyon Haberciliği ve Programcılığı, Halkla İlişkiler ve İletişim Tasarımı Yönetimi öğrencilerinin yıl boyunca gerçekleştirdikleri çalışmaları ve projeleri bir araya getiriyor.

Tarih: 9-17 Mayıs 2018
Yer: santralistanbul Kampüsü

Sergi, haberciliğin en temel soru kalıplarından olan 5N1K’yı çıkış noktası olarak alıyor. Bir olayın, eylemin  ya da söylemin yaratıcısının bilinmediği durumlarda ortaya çıkacak  bireysel, toplumsal tepkilere ve bunların olası sonuçlarına dikkat çekiyor. Anonimlik, siber dünyadan edebiyata,  iş yaşamından toplumsal hareketlere kadar birçok farklı alanda git gide önemli bir kavram haline gelirken, sergi, bu alanlar vasıtasıyla kimliksiz içeriklerin yaratılması ve bunların yayılmasında özgür ifadenin tanımının ne yönde değiştiğini ele alıyor.

‘Anonim: 5N1A’, izleyicileri herhangi bir sınıflandırma yapmadan, her sesin kendisini duyurabildiği  bir toplum hayal etmenin  yollarını aramaya davet ediyor.

PROGRAM

9 Mayıs, Perşembe

15.00-15.45        Sergi Açılışı
(ÇSM Ana Galeri ve Enerji Müzesi)