Mezunumuz Nedim Okan anısına verilen Review of Economic Design Genç Araştırmacı Ödülü sahibini buldu

güncelleme: yayınlama:

BİLGİ Murat Sertel İleri İktisadi İncelemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi, Review of Economic Design ve Society for Economic Design işbirliği ile 2021 yılında hayatını kaybeden Üniversitemiz Ekonomi Yüksek Lisans Programı mezunu Nedim Okan’ın anısına oluşturulan Review of Economic Design Nedim Okan Genç Araştırmacı Ödülü verildi.

 Nedim Okan Ödülü, iktisadi tasarım alanında dünyanın en prestijli akademik dergilerinden olan Review of Economic Design’da doktora öğrencileri ya da doktora derecesini alalı 5 yılı geçmemiş genç araştırmacılar tarafından yayınlanmış makaleleri değerlendirmeye alıyor. Makalelerin değerlendirilmesi Murat Sertel İleri İktisadi İncelemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi, Review of Economic Design ile Society for Economic Design’ı temsil eden üç kişilik bir jüri heyeti tarafından gerçekleştiriliyor.

 İki yılda bir verilecek olan ödülün ilkini, Harbin Teknoloji Enstitüsü’nden Zhuoqiong Chen ve Tokyo Üniversitesi’nden Hiroto Sato paylaştı. Ödül töreni, 15-17 Haziran 2023 tarihlerinde İspanya’da Girona Üniversitesi’nde düzenlenen 13. Economic Design Konferansı’nda, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Prof. Dr. M. Remzi Sanver ve Murat Sertel İleri İktisadi İncelemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve bu yıl ödülün jüri başkanı olan Prof. Dr. Ayça Ebru Giritligil’in katılımlarıyla gerçekleşti.

 

Nedim Okan hakkında

Nedim Okan lisans eğitimini Sabancı Üniversitesi’nin Ekonomi Bölümü’nde tamamladı. İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi Yüksek Lisans Programı’nda öğrenciyken, Murat Sertel İleri İktisadi İncelemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesindeki BİLGİ Economics Lab of İstanbul’un (BELİS) araştırma ekibine katıldı. Tezinde, tekrarlayan kamu malları oyunundaki asimetrik kanun yaptırımının bireylerin davranışları üzerindeki etkilerini deneysel biçimde inceledi. Okan 2019’da Berlin School of Economics’te doktora eğitimine başladı. DIW Lisansüstü Merkezi’ndeki derslerini başarıyla tamamlamasının ardından, araştırma aşaması için WZB’ye katıldı. Nedim Okan 24 Mayıs 2021 yılında hayatını kaybetti.