güncelleme: yayınlama:

10. İstanbul Willem C. Vis “Pre-Moot” Yarışması

10. İstanbul Willem C. Vis “Pre-Moot” Yarışması

Tarih: 20-21 Mart

Yer: Online


Willem C. Vis Uluslararası Farazi Ticari Tahkim Yarışması,  uluslararası ticaret hukuku eğitimini ve uluslararası ticari uyuşmazlıkların tahkim yoluyla çözümünü, bunların bir müvekkilin somut uyuşmazlığına uygulanması yoluyla teşvik eden ve geleceğin alternatif uyuşmazlık çözüm yollarını kullanan hukuk liderlerini yetiştirmeyi amaçlayan bir organizasyondur. 28. Vis Uluslararası Farazi Ticari Tahkim Yarışması, covid-19 pandemisi nedeniyle  bu kez Viyana’da değil, online olarak gerçekleştirilecektir.

Yarışmaya ilişkin ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Vis Uluslararası Farazi Ticari Tahkim Yarışması öncesinde, çeşitli hukuk fakülteleri ve hukuk büroları tarafından öğrencilerin yarışmaya en iyi şekilde hazırlanmaları amacıyla ulusal ve uluslararası ön çalışmalar (“pre-moot”) organize edilmektedir. BİLGİ Hukuk Fakültesi, her sene Türkiye’den katılan takımları Vis Uluslararası Farazi Ticari Tahkim Yarışması’na daha iyi bir şekilde hazırlayabilmek için İstanbul Pre-Moot’u düzenlemekteydi. Bu sene, 10. İstanbul Pre-Moot’un uluslararası yapılacağını gururla duyurmak isteriz. BİLGİ Hukuk Fakültesi Türkiye’deki üniversiteler arasında bu konuda da liderlik etmeye devam etmektedir. 

ICC YAF, ISTAC ve Paksoy Avukatlık Ortaklığı’nın destekleriyle, 20-21 Mart 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek Pre-Moot’a Prof. Dr. Yeşim M. Atamer, Prof. Dr. Ronald Brand, Prof. Dr. Petra Butler, Prof. Dr. Franco Ferrari, Prof. Dr. Pascal Pichonnaz, Prof. Dr. Franz Werro gibi kıymetli akademisyenler ile yerli ve yabancı uygulamacılardan oluşan hakemler destek verecektir. 

Pre-Moot hakkında ayrıntılı bilgi ve katılım için: https://vismoot.pace.edu/site/PreMoots