Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi

haberler, duyurular

etkinlikler

fakülte hakkında

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin temel birimlerinden olan Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi; Karşılaştırmalı Edebiyat, İngilizce Öğretmenliği, Tarih, Müzik, Psikoloji, Sosyoloji, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Avrupa Birliği İlişkileri programlarında lisans derecesi vermektedir. Fakülte, ayrıca diğer fakülte ve bölümlerdeki öğrencilere felsefeden sanata, arkeolojiden hukuka kadar uzanan geniş bir yelpazede çok sayıda seçmeli ders sunmaktadır.

Fakülte'nin 2014-2015 akademik yılında çeşitli programlarına kayıtlı öğrenci sayısı 2.200'e ulaşmıştır. Fakülte'de görev yapan 100 tam zamanlı, 30 yarı zamanlı öğretim elemanları hem Türkiye'de hem de yurtdışında kendi alanlarında bilimsel çalışmaları ile tanınmış, öğretime uzun yıllar emek vermiş saygın isimlerdir. Fakültemizin öğretim üyeleri, öğrencilerin bireysel ve akademik gelişimi ile yakından ilgilenmekte, meslek hayatına yönelmelerinde onlara yardımcı olmaktadırlar.