Tarihçe

'Non scholae, sed vitae discimus'

(Okul için değil yaşam için öğrenmeliyiz)

'Non scholae, sed vitae discimus' (Okul için değil yaşam için öğrenmeliyiz) ilkesiyle yola çıkan İstanbul Bilgi Üniversitesi, 7 Haziran 1996 tarihinde Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından yapılan müracaat ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen 4142 sayılı kanunla, bir Vakıf Üniversitesi olarak Türk Üniversite Sistemi içerisinde, kamu tüzel kişiliğine sahip bir kurum olarak yerini aldı.


kustepe-dolapdere-kampusleri
Kuştepe ve Dolapdere Kampüsleri



İstanbul Bilgi Üniversitesi kurulduğundan beri muhtelif süreçlerde bünyesine aldığı Kuştepe, Dolapdere ve santralistanbul olmak üzere 3 kampüste toplam yaklaşık 210.000 m² alanda öğrencilerine ve Türkiye'deki akademik hayata katkı sağlamaktadır.


santral-tarihce


23 yılda Türkiye'de birçok ilki gerçekleştiren İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2006 ile 2019 yılları arasında eğitim ve araştırma kalitesini artırmak ve Türkiye'de dünya ile rekabet edebilecek bir üniversitenin olması hedefleriyle dünyanın en büyük uluslararası eğitim ağlarından olan Laureate Education ile uzun vadeli bir işbirliğine gitti ve bu ağın bir parçası oldu. 2019 yılında Can Holding, Bilgi Kültür ve Eğitim Vakfı’nın destekçileri arasına katıldı.


8 fakülte
tarihce-3-enstitu
tarihce-3-myo
tarihce-150denfazla-program


Bugün 20.000’i aşkın öğrencisi, 60.000’i aşkın mezunu, 1.000 üzerinde akademik personeli bulunan BİLGİ, 8 fakültesi, 3 enstitüsü ve 3 meslek yüksekokulunda lisans, lisansüstü, önlisans öğretimi verilen 150'yi aşkın programıyla öğretime devam ediyor.