güncelleme: yayınlama:

Mekan Konuşmaları No:98 Gareth Doherty

Mekan Konuşmaları No:98 Gareth Doherty

Tarih: 27 Mart 2023, Pazartesi 

Saat: 18.00

Yer: santralistanbul Kampüsü, KD-6

 

Konuşmacı: Gareth Doherty

 

"KRİTİK PEYZAJLAR: Peyzaj mimarlığı dünyayı nasıl değiştirebilir ve dünya peyzaj mimarlığını nasıl değiştirebilir" 

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Yüksek Lisans Programı öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu Mekan Konuşmaları'nın 98. bölümünde, Dr. Öğr. Üyesi Burcu Kütükçüoğlu'nun davetiyle Dr. Gareth Doherty konuğumuz olacak. Konuşma, peyzaj mimarlığının dünyayı şekillendirmedeki etik ve politik gücünü inceleyecek. 

 

Doherty, Harvard Üniversitesi Tasarım Yüksek Lisans Programı bünyesinde yer alan Kritik Peyzajlar Tasarım Laboratuvarı'ndaki son projeleri aracılığıyla bugünü anlamak ve geleceği hayal etmek için yeni olasılıklar sunacak. Tasarım Laboratuvarı, peyzaj mimarlığının daha iyi gelecekler hayal etmeye yardımcı olabileceği postkolonyal ve İslam kentlerindeki farklı kitleler ve acil sosyo-ekolojik sorunlarla ilgileniyor. Temel önermeleri, saha çalışmalarında elde edilen deneyimsel bilginin, peyzaj alanında batılı ilkeleri nasıl anladığımızı ve kullandığımızı gözden geçirmeye yardımcı olabileceği ve tasarım hayal gücü için yeni olanaklar sunabileceği üzerine odaklanıyor. 

 

Harvard Üniversitesi Tasarım Yüksek Lisans Programı'nda Peyzaj Mimarlığı Doçenti olan Gareth Doherty Asla, Peyzaj Mimarlığı Yüksek Lisans Programı ve Kritik Peyzajlar Tasarım Laboratuvarı'nın direktörüdür. Doherty'nin araştırmaları insan ekolojisi çerçevesi aracılığıyla çevresel ve estetik kaygıların yanı sıra insan merkezli konuları içermektedir. 

 

Daha fazla bilgi için: 

https://www.gsd.harvard.edu/person/gareth-doherty/  

http://criticallandscapes.com/  

 

Konuşma herkese açıktır.