BİLGİ-BONN Tarih Lisansüstü Öğrenci Konferansı

Tarih: 17-18 Mayıs 2024 / Cuma, Cumartesi
Yer: santralistanbul Kampüsü

Hakkında

Tarih Lisansüstü Konferansı, İstanbul Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü ve Bonn Üniversitesi Bağımlılık ve Kölelik Çalışmaları Merkezi lisansüstü öğrencileri tarafından Tarih Vakfı tarafından desteği ile düzenlenmektedir.

Konferans, Tarih alanında eğitim gören lisansüstü öğrencileri ve farklı disiplinlerde çalışan akademisyenleri bir araya getirmeyi amaçlamaktadır. Konferans, öğrencilerin lisansüstü eğitimleri sırasında üzerinde çalıştıkları araştırma alanlarını sunabilecekleri bir disiplinlerarası platform oluşturmayı hedeflemektedir.

Organizasyon Komitesi

Ekrem Yener, Lütfiye Çetin, Aylin Aktaş, İsmail Gürler, Metin Yetim, Gülsüm Bilal ve Afiya Siddiquee.

Danışma Kurulu

Yaşar Tolga Cora, Boğaziçi Üniversitesi

Son Başvuru Tarihi: 15 Mart 2024

Başvuru Koşulları

Tarih lisansüstü araştırmalarının herhangi bir noktasında olan öğrenciler konferansa başvurabilirler. Son iki yıl içinde mezun olanların başvuruları da memnuniyetle karşılanacaktır.

Başvuranların 350 kelimelik tebliğ özetlerini ve bir sayfalık özgeçmişlerini tek PDF dosyası halinde historygraduateconference2024@bilgi.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir. Lütfen tebliğ dosyanızı “Soyad_Başlık” halinde iletin.

Özet gönderimi için son tarih: 15 Mart 2024

Kabul edilen özetlerin duyurulması: 15 Nisan 2024

* Başvuru sayısına bağlı olarak her panelde 3 sunum yer alacaktır. Her konuşmacı için 15 dakika sunum süresi düşünülmektedir. Her panelden sonra 15 dakikalık bir soru-cevap kısmı olacaktır.

* Konferans programında Türkçe ve İngilizce panelleri bulunmaktadır. Konferans süresince simultane çeviri yapılmayacaktır.

İletişim: historygraduateconference2024@bilgi.edu.tr