Sunum: Ways to Unbuild / İnşa Edilmezin Suretleri

Konuşmacı: Marc Leschelier
Tarih: 22 Kasım 2019
Yer: santralistanbul, Kazandibi, KD6 – Zemin Kat

Etkinlik, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenmektedir.

Sunum, inşa edilmez (unbuilt) kavramı üzerine odaklanacaktır. Mimarlık pratiğine taban tabana zıt ancak aynı zamanda bu pratikle ayrılmaz bir biçimde ilişkilenen iki projeyi kapsayacaktır. Marc Leschelier’e ait olan bu çalışmalardan ilki, inşa etme amacı gütmeyen tasarım düşüncesi ve "mimarlık olmadan mimarlık" fikriyle bağıntılı metin ve manifestolardan oluşan bir arşiv projesidir. Leschelier, İnşa Edilmez Arşiv projesini takiben, son ürün fikrine başkaldıran, doğrudan ve içgüdüsel bir dil kuran mimarlık projesini sunacaktır. Mimarlık disiplinin sınırlarını keşfetmeyi arzulayan bu iki yaklaşım tartışmaya açılacaktır.

Etkinlik dili İngilizcedir.