9. İstanbul Willem C. Vis “Pre-Moot” Yarışması

Etkinlik İstanbul Tahkim Merkezi’nin katkılarıyla düzenlenmektedir.

Tarih: 7-8 Mart 2020

Yer: santralistanbul Kampüsü

Willem C. Vis Uluslararası Farazi Ticari Tahkim Yarışması,  uluslararası ticaret hukuku eğitimini ve uluslararası ticari uyuşmazlıkların tahkim yoluyla çözümünü, bunların bir müvekkilin somut uyuşmazlığına uygulanması yoluyla teşvik eden ve geleceğin alternatif uyuşmazlık çözüm yollarını kullanan hukuk liderlerini yetiştiren bir organizasyondur. Vis Uluslararası Farazi Ticari Tahkim Yarışması, bu sene 27. kez Viyana’da gerçekleştirilecektir. Yarışmaya ilişkin ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Vis Uluslararası Farazi Ticari Tahkim Yarışması öncesinde, çeşitli hukuk fakülteleri ve hukuk büroları tarafından öğrencilerin yarışmaya en iyi şekilde hazırlanmaları amacıyla ulusal ve uluslararası ön çalışmalar (“pre-moot”) organize edilmektedir. Türkiye’den katılan takımları Vis Uluslararası Farazi Ticari Tahkim Yarışması’na daha iyi bir şekilde hazırlayabilmek için BİLGİ Hukuk Fakültesi, Türkiye’den katılan bütün takımları İstanbul Pre-Moot’una katılmak üzere gururla kampüsüne davet eder. BİLGİ Hukuk Fakültesi Türkiye’deki üniversiteler arasında bu konuda liderlik etmeye devam etmektedir. Bu sene BİLGİ Hukuk Fakültesi’nin düzenlediği dokuzuncu pre-moot olma özelliğini taşıyacaktır. Pre-moot 7-8 Mart 2020 tarihlerinde gerçekleşecektir. Organizasyona akademisyen ve uygulamacılardan oluşan hakemler destek verecektir.