TÜBİTAK BİDEB 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği 2020 Yılı 2. Dönem sonuçları açıklanmıştır. Genetik ve Biyomühendislik Bölümü öğrencilerimiz Alara Kır, Çağla Nur Çiçek ve Dilara Hürman’ın Prof. Dr. Hatice Gülen danışmanlığında yürütmekte oldukları “Endemik Bitkilerden Hücre Yenileyici Doğal, Güneş Işınlarından Koruyucu Krem Tasarlanması” başlıklı ve Genetik ve Biyomühendislik Bölümü öğrencilerimiz İlayda Darılmaz ve Zeynep Sur’un Dr. Öğretim Üyesi Özlem Ulucan Açan danışmanlığında yürütmekte oldukları “Yumurtalık Kanserinde İlaç Direnci ile İlişkili Potansiyel Biyobelirteçlerin Belirlenmesi” başlıklı projeleri desteklenmeye hak kazanmıştır.