2020 ve 2021 yılı Mezuniyet Törenleri

güncelleme: yayınlama:

Mezun Adayı Öğrencilerimizin Dikkatine;

2020 ve 2021 yılı Mezuniyet Törenleri için tüm mezun ve mezun adaylarının aşağıdaki noktalara dikkat etmeleri önem taşımaktadır.

 

Törene Katılım Şartları

2020 yılı mezuniyet törenlerine mezun statüsündeki tüm önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerimiz katılabilecektir. 

2021 yılı mezuniyet törenlerine ise mezun statüsündeki tüm öğrencilerimiz ile son iki dönem akademik kaydını tamamlamış, lisans programı 8. dönem öğrencilerimiz ve önlisans programları 4. dönem öğrencilerimiz katılabilecektir.

Lisans programlarında 7., önlisans programlarında 3. döneminde olup mezuniyet için gerekli kredilerini Yaz Okulu’ndan ders alarak tamamlayacak öğrencilerimizin mezuniyet törenine katılmak için 30 Temmuz 2021 tarihine kadar fakülte veya yüksekokul sekreterliklerine dilekçe yazarak e-posta ile başvurmaları gerekmektedir. Bu koşullarda olan öğrencilerimiz, dekanlık/müdürlük onayı ile alınacak karar doğrultusunda mezuniyet töreni listelerinde yer alabileceklerdir. 

Lisansüstü programlarında ise sadece mezun statüsünde olanlar törene katılabilecektir.  

Törende dikkat edilmesi gerekenler 

Mezuniyet Törenleri 15 - 30 Eylül 2021 tarihleri arasında pandemi koşulları gözetilerek uygun şartlarda ve seanslar halinde gerçekleşecektir. Bu nedenle pandemi önlemlerine göstereceğiniz hassasiyet ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Törene katılabilmeniz için yapmanız gerekenler

5 Temmuz-30 Temmuz 2021 tarihleri arasında sizlere yollayacağımız katılım formunu eksiksiz olarak doldurmanız, yine formun içinde paylaşılacak olan linkten cübbe talebinizi ve ödemenizi belirtilen tarihler içinde yapmanız gerekmektedir. Mezuniyet töreni tarih ve saatleri formda belirteceğiniz bilgiler doğrultusunda oluşturulacağından formun eksiksiz doldurulması büyük önem taşımaktadır.

Belirtilen tarihler içerisinde katılım formunu ve ödemesini tamamlamayan mezunlarımız törene fiziki olarak katılamayacaktır. 

Pandemi süreci nedeniyle alınan önlemler gereği davetiyelerimiz 2 kişiliktir.

 

Katılım formunda bulunan T.C. Kimlik Numaralarını ve HES kodlarını (HES kodunuzun en az Ekim 2021 tarihine kadar geçerli olduğundan emin olunuz) eksiksiz doldurmanız gerekmektedir. 

Mezuniyete katılacak öğrencilerimize ve misafirlerine QR kodlu davetiyeler formda belirtilen telefon numaralarına SMS olarak gönderilecektir.

 

Törene Kampüslerimizde Katılamayacak Mezunlarımız İçin Katılım: 

Kampüste yapılacak mezuniyet törenlerine fiziki olarak katılamayacak mezunlarımız ve aileleri törenimizi online olarak izleyebileceklerdir.

Online katılım sağlamak isteyen öğrencilerin formda onay vermeleri durumunda SIS’te yer alan fotoğrafları tören esnasında isimleri okunduğunda ekrana yansıtılacaktır.

 

Cübbe Talebi

Cübbe talebinde bulunmak için SIS ana sayfasının sol menüsündeki “Diğer Linkler” başlığı altında bulunan “Flow Başvuruları” linki kullanılarak “Cübbe Talebi” bölümünden başvuruların tamamlanması gerekmektedir.

 

Kep - Cübbe Dağıtım ve İade İşlemleri

Önlisans ve Lisans Mezunları: 

Mezuniyet kep-cübbe başvurusu ve ödemesi online yapılacak olup elden herhangi bir başvuru ve ödeme alınmayacaktır.

Katılım formunu doldurmuş ve kep-cübbe talep ederek ödemesini tamamlamış mezunlarımız için kep-cübbe dağıtımı 2 Ağustos-3 Eylül 2021 tarihleri arasında hafta içi 10.00-16.00 saatlerinde sadece santralistanbul Kampüsü’nde etkinlik çadırında yapılacaktır. Hafta sonları, resmi tatil ve tören günlerinde kesinlikle dağıtım yapılmayacaktır. 

2020 ve 2021 yılı kep-cübbe depozito bedeli 200 TL’dir.

Tören bitiminde cübbe iade işlemi santralistanbul Kampüsü Kıyı Amfi’de gerçekleştirilecektir. 

Ücret iadeleri, cübbe teslim edildiği tarihten itibaren 15 gün içerisinde başvuru esnasında belirtilmiş olan IBAN’a yapılacaktır. Cübbe iade işlemleri 26 Kasım 2021 Cuma günü saat 16.30’dan sonra alınmayacaktır.

Lisansüstü Mezunları:

Lisansüstü programı mezunlarımıza tören saatinden 2 saat önce, santralistanbul Kampüsü etkinlik çadırında nüfus cüzdanı ya da ehliyet karşılığında kep ve cübbeleri teslim edilecektir. Mezunlarımız tören sonunda cübbelerini iade ederek kimliklerini geri alacaktır. 

Kep ve cüppelerin teslim alınabilmesi için mezuniyet katılım formunun doldurulması zorunludur. 

 

Davetiye

Davetiyeler SMS yoluyla gönderilecektir. QR kodlu davetiyesi olmayan öğrenci ve misafirler tören alanına alınmayacaktır. Bu nedenle katılım formundaki iletişim bilgilerinin eksiksiz ve güncel olması gerektiğini hatırlatır, anlayışınız için teşekkür ederiz.

 Ulaşım ve Otopark

Pandemi önlemleri kapsamında Üniversitemiz Mezuniyet Törenleri için shuttle hizmeti vermeyecektir. Bu nedenle öğrenci ve misafirlerimizin kendi imkanları ile kampüsümüze gelmeleri gerekmektedir. Kampüs otopark alanı imkanlar dahilinde kullanılabilecektir.

Sorularınız için: mezuniyet2020-2021@bilgi.edu.tr

Yardım dokümanı için tıklayın.