2021-2022 Erasmus+ Avrupa Personel Ders Verme Hareketliliği Başvuru Çağrısı - (2019 Proje Dönemi)

güncelleme: yayınlama:

2021-2022 akademik yılı için akademik personelin Erasmus+ Avrupa Personel Hareketliliği Başvuruları 2 - 23 Kasım 2021 tarihleri arasında alınacaktır.

Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği için minimum süre 2 gün, maksimum süre ise 5 gündür. Bu hareketlilik dönemi İstanbul Bilgi Üniversitesi’ne ayrılacak ödeneğin miktarına bağlı olup bundan dolayı nihai hareketlilik dönemi Erasmus Ofisi tarafından belirlenir. Ders verme hareketliliği minimum 8 saatlik olmalı ve başvurmak için tam/yarı zamanlı öğretim üyesi olmalısınız. Öğretim üyeleri ortak kurumun ilgili departmanı ile kendileri temasa geçmeli ve Erasmus+ değişim ziyaretini ayarlamalılardır. Ev sahibi kurum, kampüs içi veya dışı konaklama bulmanızda yardımcı olabilir ve eğer gerekiyorsa vize işlemleriniz için davet mektubu yollayabilir. 

Bu programına katılabilmek için Bölüm/Okul/Fakülte/Enstitünüz ile ziyaret etmeyi düşündüğünüz ortak kurum arasında yürürlükte bir anlaşma olması gerekmektedir. Muhtemel adayların, 2021-2022 Akademik Yılı için BİLGİ’nin anlaşmalı olduğu partner üniversitelerin listesini kontrol etmeleri tavsiye edilir. 

  • Başvurular era.bilgi.edu.tr üzerinden alınacaktır. İlk defa başvuru yapacak olan personelimizin ön başvuru yaparak bilgilerini tamamladıktan sonra sisteme giriş yapmaları gerekmektedir.
  • Sistem üzerinden açılan başvuru ve gerekli belgeler tamamlanıp başvuru süresinden önce ofise teslim edildiği taktirde Erasmus Komisyonu değerlendirmesine alınarak duyuruları yapılacaktır.

Hareketliliğe katılım sağlamak için, gitmek istediğiniz kurumun Uluslararası Ofis / Erasmus Ofisi ile iletişime geçilmesi gerekmektedir.

Hibe Miktarları;

2021-2022 Çağrısı kapsamında başvurularını ileten personellere en az hareketlilik günü olan “2 günlük” veya en fazla "5 günlük" hibelendirmesi gerçekleştirilebilir. 


Seyahat Miktarları;

Her bir katılımcı için seyahat mesafesi, Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan aşağıdaki ‘Mesafe Hesaplayıcı’ ile hesaplanır:

http://ec.europa.eu/programmes...

Sabit meblağlı seyahat ödeneği, seyahat mesafesine göre sağlanmaktadır. 

Mesafe hesaplayıcısı aracılığı ile personelin yerleşik olduğu yerden, faaliyet yerine kadar olan iki nokta arasının km değeri tespit edilerek hesaplanmalıdır. Personelin aktarmalı olarak seyahat etmesi, yukarıda belirtilen mesafe hesaplaması ile varılan mesafeyi etkilemez

2021-2022 Erasmus+ Personel Hareketliliği  Çağrısı kapsamında kalan bütçeye istinaden, başvuru yapılan ülke ve o ülkede yapılacak hareketlilik süresine bağlı olarak hibe dağıtımı gerçekleşecektir.

Hareketlilik günü kadar hibe verilmesi garanti edilemez.

Hareketliliğin Süresi:

Personel eğitim alma hareketliliği için faaliyet süresi, seyahat hariç en az ardışık 2 iş günü ve en fazla 2 ay olarak belirlenmiştir.

Ders Verme Hareketliliğini 31 Mayıs 2022 tarihine kadar gerçekleştirilebilirsiniz.

Erasmus Komisyonu tarafından değerlendirilen başvuruların durumuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Hareketlilik dönemi hibesi, Erasmus Komisyonu tarafından İstanbul Bilgi Üniversitesi’ne ayrılacak ödeneğin toplam miktarına bağlıdır. Bu nedenle nihai hareketlilik dönemi, Erasmus Ofisi tarafından belirlenmektedir. 

Ders verme hareketliliği minimum 8 saati kapsamalıdır.


Nasıl Başvurulur?

Bu hareketlilik programına katılmak isteyen bütün tam veya yarı zamanlı öğretim elemanlarının;

  • Başvuru formu
  • era.bilgi.edu.tr adresi üzerinden tamamlanmış online başvuru
  • Tüm imzaları tamamlanmış ders verme hareketliliği sözleşmesi
  • Karşı kurumdan alınmış davet mektubunu
    era.bilgi.edu.tr adresine 23 Kasım 2021 mesai bitimine kadar yükleyerek başvuruyu tamamlaması gerekmektedir.


Başvurular 1 - 23 Kasım 2021 tarihlerinde alınacaktır.

Akademik personel ders verme faaliyeti gün tabanında hesaplanan bir faaliyettir ve ders verilen günler için hibe ödemesi yapılır. Bu nedenle Personel Ders Verme Hareketliliği Anlaşmasında (Staff Mobility For Teaching - Mobility Agreement) ders verme programının gün olarak belirtilmesi zorunludur.

Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında hibe kaynakları sınırlıdır. Hareketliliğe katılacak personelin hibelendirileceği gün sayısı, kabul edilen başvuru sayısına göre değişkenlik gösterilebilir.

Ders verme hareketliliği programına daha önce katılmamış öğretim elemanları ve akademik birimlere değerlendirme sürecinde öncelik verilecektir. Doküman örnekleri için aşağıdaki linklerden bilgi edinebilirsiniz:

Başvuru için teslim edilmesi gereken evraklar:

Davet mektubu, Başvuru Formu ve Personel Ders Verme Hareketliliği Sözleşmesi.

Kaynak eksikliğinden dolayı ödenek ayrılamayan başvuru sahipleri yedek listesine yerleştirilecek ve bu kişilere ileri ki dönemlerdeki fon mevcudiyetine göre ödenek ayrılacaktır. Aşağıdaki değerlendirme ölçütleri Türkiye Ulusal Ajans tarafından belirlenmiş olup uygulanması Erasmus Komisyonu tarafından uygun görülmüştür.

Değerlendirme Ölçütleri;

Not: Aynı puana sahip personel arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde hizmet süresi daha uzun olan personele öncelik verilecektir.

Partner üniversite, bölüm ve ülke listesi için tıklayınız.

(* Anlaşmalarda bölüm değişikliği ya da yıldan yıla iptaller söz konusu olabileceğinden lütfen emin olmadığınız üniversiteler için danışınız.)

Başvuru esnasında eksik evrakları olacak şekilde başvuru belgelerini ileten adaylarımızın başvuruları değerlendirilmeyecektir.

Hareketlilik tarihi 31 Mayıs 2022'den sonrasına sarkamaz.



2021-2022 Akademik yılı - Akademik Personel İçin Gerekli Evraklar

Partner Üniversite Erasmus Kodları

Başvuru Esnasında teslim edilmesi Gereken Evraklar:

Hareketlilik Esnasında teslim edilmesi Gereken Belgeler

Hareketlilik Sonrasında teslim edilmesi Gereken Belgeler


NOT: Tüm belgeler bilgisayar ortamında düzenlenmelidir. Evraklarında eksiklik olan personelimizin kalan %20 oranındaki ikinci hibe ödemeleri yapılamamaktadır.