BİLGİ öğrencileri CFA Institute Research Challenge Türkiye Finali’ni kazandı

güncelleme: yayınlama:

BİLGİ öğrencileri, dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından CFA Institute tarafından her yıl küresel ölçekte düzenlenen CFA Institute Research Challenge’ın Türkiye finalini kazandı. BİLGİ ekibi gösterdiği bu başarıyla yarışmanın Akdeniz ülkelerini kapsayan bölgesel yarı finalinde Türkiye’yi temsil edecek iki ekipten biri seçildi.

20 Mart 2022 tarihinde gerçekleşecek bölgesel yarı finali kazanan ekip yarışmanın Avrupa turunda yarışacak ve bu turda birinci olan takım ise New York’ta düzenlenecek global finale katılmaya hak kazanacak.

BİLGİ öğrencileri bu yarışma kapsamında CFA Ürdün ve CFA Birleşik Arap Emirlikleri’nin davetlisi olarak 12 Mart 2022 tarihinde Dubai’de gerçekleşecek bölgesel yarışmaya da katılacak.  

Üniversite öğrencilerinin menkul kıymetler araştırması ve değerleme, yatırım raporu yazımı ve sunum yeteneklerini ölçen küresel bir yarışma olan CFA Institute Research Challenge’da öğrenciler araştırma analisti rolü üstlenerek gerçek dünyada deneyim kazanıyor. Yarışma, yerel, alt-bölgesel, bölgesel ve küresel olmak üzere dört aşamadan oluşuyor.

Finali kazanan BİLGİ öğrencileri:

  • Ömer Faruk Yüksel, Finansal Ekonomi Yüksek Lisans Programı
  • Ekin Öner, Ekonomi ve Finans Üstün Başarı ile Hukuk Çift Anadal Programı
  • Sinem Köklü, Ekonomi ve İşletme Üstün Başarı Programı
  • Leen Fattah, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Programı