BİLGİ Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Özge Onursal Beşgül, Avrupa Komisyonu tarafından verilen Jean Monnet Kürsüsü ile ödüllendirildi

güncelleme: yayınlama:

BİLGİ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi ve Avrupa Birliği Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Özge Onursal Beşgül, “BILGINormsEU: JM Chair on Norms and Turkey-EU Relations” başlıklı projesi ile Avrupa Komisyonu Erasmus+ Programı Jean Monnet Kürsüsü başvurusu kapsamında 36 ay boyunca desteklenmeye hak kazandı.

Dr. Öğr. Üyesi Özge Onursal Beşgül, Avrupa Komisyonu tarafından Erasmus+ programı çerçevesinde Avrupa Birliği (AB) çalışmalarında uzmanlığı olan öğretim üyelerine verilmekte olan Jean Monnet Kürsü Başkanlığı görevini 1 Mart 2022-28 Şubat 2025 tarihleri arasında yürütecek.

BILGINormsEU: JM Chair on Norms and Turkey-EU Relations” başlıklı proje, Avrupa Birliği seviyesinde farklı norm ve politikaların nasıl oluştuğunu ve bu norm ve politikaların ulusal seviyelere nasıl yayıldığını incelemeyi amaçlıyor. Proje kapsamında Jean Monnet Kürsüsü’nde uluslararası örgütler, AB ve normlar üzerine üç farklı ders yürütülecek; aynı zamanda kamuya açık webinar ve podcast’ler düzenlenecek. Projenin sonunda ders içerik ve çıktıları da dahil tüm materyaller proje sayfasından kamuyla paylaşılacak. Proje, AB çalışmalarına nispeten uzak olan gençlere hitap etmeyi ve kamunun Türkiye-AB ilişkilerine farklı perspektiflerden bakabilmesini sağlamayı amaçlıyor.

Projede BİLGİ Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ayhan Kaya kıdemli araştırmacı, Ekonomi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe Uyduranoğlu kıdemli araştırmacı, Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Tuğtan uzman ve danışman, Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Büke Boşnak uzman, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü doktora adayı Veysi Kondu uzman, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü doktora adayı Bahar Özay araştırmacı, BİLGİ Siyaset Bilimi Programı doktora adayı Suna Gökçe Kızılkaya araştırmacı olarak görev alacak.