BİLGİ Sağlık Bilimleri Fakültesi mentorluk programı başlatıyor

BİLGİ Sağlık Bilimleri Fakültesi, öğrencilerin sosyal ve akademik gelişimlerine destek sağlamak amacıyla mentorluk programı başlatıyor.

Program, öğrenimlerine yeni başlamış öğrenciler ile mentorluk yapmaya gönüllü olan bölüm öğrenci ve mezunlarını bir araya getiriyor. Yeni öğrencilerin mentorların bilgi ve deneyimlerinden yararlanmasını sağlayarak üniversite hayatına daha kolay adapte olmasına katkı sunmayı hedefliyor.

Program kapsamında her akademik yılın başlangıcında mentorluk yapmaya gönüllü olan 2., 3., 4. sınıf bölüm öğrencileri ile mezunları arasından mentorlar seçilerek her mentorun menti öğrencilerle eşleşmesi sağlanacak.  Menti öğrenciler, eğitim-öğretim döneminde mentorlarıyla en az 8 görüşme gerçekleştirerek akademik ve sosyal ihtiyaçları çerçevesinde onlardan destek alabilecek.