BİLGİ Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi Devrim Deniz Emecan, Ezber Bozan Mobilya Yarışması’nda dereceye girdi

BİLGİ Endüstriyel Tasarım Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Devrim Deniz Emecan tasarladığı “Unity” isimli mobilya ile Ezber Bozan Mobilya Yarışması’nın ön elemelerinde dereceye girerek finale kalmaya hak kazanan 8 kişiden biri oldu.

Bu yıl “Smart Furniture” temasıyla gerçekleşen yarışma, kullanıcı sorun ve ihtiyaçlarına çözüm önerileri sunan, kullanıcının amacı doğrultusunda yaşamını ve çalışmasını kolaylaştıran, mevcut alanı optimum düzeyde kullanarak; “Oturma, Dinlenme, Çalışma ve Depolama” fonksiyonlarından en az birini karşılayan, sürdürülebilir ve ihracat potansiyeli yüksek akıllı mobilyaların tasarlanması amacıyla düzenlendi.

Devrim Deniz Emecan, “Unity” isimli projesinde çarpık kentleşme yüzünden ortaya çıkan, farklı şekil ve boyutlardaki mekanlara uyum sağlayabilen modüler bir mobilya tasarladı. Farklı kombinasyonlarda bir araya gelebilen parçalardan oluşan tasarım, kullanıcıların mobilyayı evlerinin ölçüleri doğrultusunda kişiselleştirebilmelerini sağlıyor.