BİLGİ Medya Bölümü öğretim üyesi ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Itır Erhart eş kurucusu olduğu ‘Adım Adım Oluşumu’ ile 2022 Mustafa V. Koç Spor Ödülü'ne layık görüldü

güncelleme: yayınlama:

BİLGİ Medya Bölümü öğretim üyesi ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Itır Erhart eş kurucusu olduğu,  yardımseverlik koşuları ile bireylerin ve kurumların spor yoluyla harekete geçmesini sağlayarak toplumsal dayanışmaya ilham kaynağı olan “Adım Adım Oluşumu” ile 2022 Mustafa V. Koç Spor Ödülü’nü aldı. 

Mustafa V. Koç Spor Ödülü Jürisi, spor ve önceliklendirdiği “iyilik” odağı ile kitlelerde olumlu etki yaratan Adım Adım’ı, kuruluş felsefesini oluşturan birliktelik, birlikte başarma, takım ruhu oluşturma, yardımseverliği ön plana çıkarma, dostluğu pekiştirme gibi değerlerle ödüle lâyık gördü.

Kurulduğu 2008 yılından bu yana birçok farklı alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını destekleyen Adım Adım Oluşumu’nun “İyilik Peşinde Koşmak” hedefi ile bireylerden başlayarak kitleleri ve toplumu spor yapmaya teşvik etmesi, katılmak isteyen gönüllülerin kullanacağı bir yardımseverlik koşusu dijital platformu olan İyilik Peşinde Koş Platformu’nu kurması da ödül alma gerekçeleri arasında yer aldı.

Sporun birleştirici ve dönüştürücü gücüne inanan, sporu toplumsal gelişimin ayrılmaz parçası olarak gören Mustafa V. Koç’un anısını ve bu alandaki vizyonunu yaşatmak amacıyla hayata geçirilen “Mustafa V. Koç Spor Ödülü” 2017 yılından bu yana düzenleniyor.

1 Kasım 2022 tarihinde düzenlenen ödül töreninde Mustafa V. Koç Spor Ödülü’nü Adım Adım Oluşumu adına Eş Kurucuları Prof. Dr. Itır Erhart ve İ. Renay Onur aldı.