2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi çevrimiçi eğitim duyurusu

güncelleme: yayınlama:

Değerli Öğrencilerimiz,

 

6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen ve hepimizi derin üzüntü içinde bırakan deprem felaketi nedeniyle Türkiye genelinde yükseköğretime dair alınan kararlar Yükseköğretim Kurulu tarafından güncellenmiştir. Bu değişiklikler doğrultusunda Üniversitemizde 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde eğitim-öğretim aşağıdaki şekilde planlanmıştır:

1.  2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nin başlangıç tarihi İngilizce Hazırlık Programımız için 20 Şubat 2023; önlisans, lisans ve lisansüstü programlarımız için ise 27 Şubat 2023’tür.

2.  Bahar Dönemi için yüz yüze planlanmış tüm dersler çevrimiçi olarak verilecektir. 27 Şubat'tan itibaren tüm dersler Zoom platformu üzerinden online ve senkron (eş zamanlı) olarak işlenecek ve planlanan haftalık saatlerinde yapılacaktır. Tüm Zoom dersleri için yoklama alınacak ve öğrencilerimizden kameralarını açık tutmaları istenecektir. Öğrencilerimizin ayrıca "bilgiedu.net” uzantılı e-posta adreslerine bağlı hesaplarını kullanarak Zoom oturumlarına giriş yapmaları beklenmektedir.

3. Uzaktan eğitim kararı Yükseköğretim Kurulu’nca 2023 Nisan ayı başında tekrar gözden geçirilecek; şartlar elverişli hale geldiği düşünüldüğünde hibrit (harmanlanmış) yöntemler değerlendirilebilecektir.

4. Uygulamalı eğitim dersleri ile ilgili bilgi daha sonra ilgili akademik birimler tarafından öğrencilerimizle paylaşılacaktır

5. Bu süreçte tüm kampüslerimiz ve çalışma alanları açık kalacak; idari birimlerimiz, yemekhanelerimiz ve kütüphanemiz hizmet vermeye devam edecektir.

Akademik uygulamalarda son dakikada köklü değişiklikler yapmak zorunda kaldığımız için üzüntü duyuyoruz. Böylesi büyük bir felaketin ardından ve belirsizliklerle dolu bir dönemde BİLGİ’ye yakışan akademik değerlerimizi korumaya çalıştığımızı anlayacağınızı umuyoruz. 

Bilgilerinize sunarız.

İstanbul Bilgi Üniversitesi