BİLGİ, THE Impact Rankings 2023’e göre Türkiye’den vakıf üniversiteleri arasında 4. sırada

BİLGİ, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı temel alan THE Impact Rankings 2023’e göre Türkiye’den sıralamaya katılan üniversiteler arasında ilk 20’de yer alırken vakıf üniversiteleri arasında 4’üncü oldu.

“Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” alanında Türkiye’den üniversiteler arasında üçüncü olarak önemli bir başarı kaydeden BİLGİ, bu alanda dünya genelinde 201-300 aralığında değerlendirildi.

BİLGİ, dünya genelinde “Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar” alanında 201-300;  “Eşitsizliklerin Azaltılması” ile “İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme” alanlarında ise 301-400 aralığında yer aldı.

İngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından yapılan sıralama, tüm dünyada yükseköğretim kurumlarının sosyal, ekonomik ve çevresel uygulamalarını değerlendirerek sürdürülebilirlik alanında dünyaya katkılarını ortaya koyuyor. 2023 yılında 112 ülkeden 1591 üniversite sıralamaya katıldı.

THE Impact Rankings 2023 ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.