BİLGİ, 2024 yılı QS Dünya Üniversiteleri Sıralaması’nda dünyanın en iyi üniversiteleri arasında

BİLGİ, dünyanın saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS’in 2024 yılı “Dünya Üniversiteleri Sıralaması”nda dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer aldı. Sıralamada geçen yılki başarısını koruyan BİLGİ, Türkiye’den sıralamaya katılan 25 yükseköğretim kurumu arasında yer alarak en iyi 5 vakıf üniversitesinden biri oldu.

QS’in 2024 yılı Dünya Üniversiteleri Sıralaması’nda dünyanın 104 bölgesinden 1500 kurum sıralamaya katıldı. Sıralamada yükseköğretim kurumları akademik saygınlık, öğretim üyelerinin alıntılanma oranı, işveren saygınlığı, istihdam sonuçları, uluslararası öğrenci ve öğretim üyelerinin oranı, uluslararası araştırma ağları ile sürdürülebilirlik gibi kriterler dikkate alınarak değerlendirildi.

Sıralama hakkında detaylı bilgi için tıklayınız