“Kızıl Deniz Jeopolitiği” başlıklı projeye İsveç Araştırma Konseyi Desteği

Bölüm hocalarımızdan Dr. Ozan Kuyumcuoğlu’nun İsveç Araştırma Konseyi (VR) destekli “Kızıl Deniz Jeopolitiği” başlıklı proje kapsamında University of Gothenburg Küresel Araştırmalar Okulu ile yapacağı işbirliği projesi 15.000 USD bütçe ile desteklenmeye hak kazanmıştır. Proje, Kızıldeniz etrafında yeni oluşan siyasi sistemleri, jeopolitiği ve bölgede etkinlik kurmaya çalışan ülkelerin geliştirdikleri söylemleri ve anlatıları incelemekte, söz konusu söylem ve anlatılardan yola çıkarak Afrika ve Ortadoğu’nun siyasi yapısının nasıl şekillendiğini ortaya koymayı amaçlamaktadır. Proje, İsveç, İsrail, Dubai, Etiyopya ve Türkiye’den katılan üniversitelerin oluşturduğu konsorsiyum tarafından yürütülecektir. Projenin Türkiye ayağı, İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından üstlenmektedir.