“RESAID: Creating Societal Cognitive Resilience Against Information Disorders” başlıklı projeye Avrupa Komisyonu Jean Monnet Mükemmeliyet Merkezleri Programı Desteği

Bölüm hocalarımızdan Prof. Dr. Emre Erdoğan’ın yürütücü, olduğu “RESAID: Creating Societal Cognitive Resilience Against Information Disorders” isimli proje Avrupa Komisyonu Jean Monnet Mükemmeliyet Merkezleri Programı tarafından 98.739 Euro bütçe ile desteklenmeye hak kazanmıştır. Projede hocalarımız Prof. Dr. Pınar Uyan Semerci, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Tuğtan ve Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe Erçetin araştırma ekibinde yer almaktadır. Projede aynı zamanda iletişimci Utku Aksoy ve Marmara Üniversitesi doktora adayı Şaban Çaytaş araştırma ekibindedir. RESAID projesi AB, ortak ülkeler ve NATO’nun yabancı bilgi manipülasyonu ve müdahale operasyonlarını tespit etme, analiz etme ve azaltma çabalarını desteklemeyi amaçlamaktadır. RESAID projesi kısa viral videolar, çevrimiçi oyunlar, devasa çevrimiçi açık erişim kursları (MOOC’lar), çalıştaylar, eğitimler ve yayınlar gibi eğitim araçları aracılığıyla yanlış anlatıları tespit etmeyi, yanlış bilgileri çürütmeyi, yanlış anlatıların yayılmasını azaltmayı ve bilişsel dayanıklılığı artırmayı da amaçlamaktadır. Proje, bilgi bozukluklarına ilişkin AB politikaları ve tedbirleri için tutarlı bir çerçeve sağlayacak ve bilgi düzensizlikleri üzerine çalışan akademisyenleri, politika yapıcıları ve uzmanları dahil ederek farklı düzeylerde bakış açılarını genişletecektir. Koordinatörlüğünü üniversitemizin yaptığı RESAID projesine University of Helsinki The Hub on Emotions, Populism and Polarisation (HEPPsinki) de katkı sağlayacaktır.