QS Dünya Üniversiteleri Sıralaması: Avrupa 2024 listesinde yer alan BİLGİ, mezunlarının istihdam edilebilirliği açısından Türkiye’nin en iyi ikinci vakıf üniversitesi

güncelleme: yayınlama:

BİLGİ, dünyanın saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS’in Dünya Üniversiteleri Sıralaması: Avrupa 2024 listesinde Avrupa’nın en iyi üniversiteleri arasında yer aldı.

Avrupa Konseyi’ne üye 42 ülkeden 690 üniversitenin değerlendirildiği sıralamada BİLGİ, Türkiye’den sıralamaya katılan en iyi 6. vakıf üniversitesi oldu.

Sıralamada üniversiteler eğitim, araştırma, uluslararasılık, istihdam sağlama ve sürdürülebilirlik gibi kriterler üzerinden değerlendirildi. BİLGİ, istihdam sağlama alanında önemli bir başarı kaydederek Türkiye’den sıralamaya katılan vakıf üniversiteleri arasında mezunlarının istihdam edilebilirliği açısından en iyi ikinci üniversite oldu. Sürdürülebilirlik alanında vakıf üniversiteleri arasında 5. sırada yer alan BİLGİ, uluslararası öğrenci çeşitliliği alanında da öne çıkarak bu alanda Türkiye genelinde 7. sırada yer aldı.

 

Sıralama hakkında detaylı bilgiye bu linkten ulaşılabilir.