BİLGİ Mühendislik ve Doğa Bilimler Fakültesi’nde Atlas Space işbirliğiyle Bilgisayar Grafikleri Laboratuvarı açıldı

BİLGİ Mühendislik ve Doğa Bilimler Fakültesi’nde metaverse alanında hizmet sağlayan bilişim teknolojileri şirketi Atlas Space işbirliğiyle Bilgisayar Grafikleri Laboratuvarı açıldı. Mühendislik ve tasarımı buluşturan disiplinlerarası araştırma ve projelere ev sahipliği yapması planlanan laboratuvarda Oyun Tekniği, Sanal Gerçeklik ve Artırılmış Gerçeklik, Animasyon ve Teknikleri, Simülasyon, Yapay Zekâ ve Prototip Geliştirme dersleri işlenecek. Bilgisayar grafikleri alanında eğitim ve araştırma faaliyetlerinin yürütüleceği laboratuvarda Atlas Space ile ortak çalışmalar da yapılacak.