İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları tarafından yayımlanan ‘Osmanlı Yeni Çağı’nda Tarımsal Gelişim’ adlı esere iki ayrı ödül

güncelleme: yayınlama:

İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları tarafından yayımlanan Zafer Karademir'in "Osmanlı Yeni Çağı’nda Tarımsal Gelişim: Ziraat, Hasılat, Ticaret" adlı eseri iki ayrı ödül aldı. Eser, 2023 Yılı TÜBA-TESEP Mehmet Genç Özel Ödülü'ne layık görülürken Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından bu yıl 47’ncisi düzenlenen Sedat Simavi Ödülleri’nde Sosyal Bilimler Ödülü’nün de sahibi oldu.

 TÜBA-TESEP Ödülleri, 2008’den bu yana tüm bilim alanlarında üniversite düzeyinde nitelikli bilimsel telif eser yazım ve yayınını teşvik amacıyla veriliyor. Sedat Simavi Ödülleri ise 11 Aralık 1953’te yaşamını yitiren Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) kurucu Başkanı Sedat Simavi adına 41 yıldan bu yana; gazetecilik, televizyon, radyo, karikatür, edebiyat, sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve spor alanlarında veriliyor.

 Zafer Karademir'in "Osmanlı Yeni Çağı’nda Tarımsal Gelişim: Ziraat, Hasılat, Ticaret" adlı eseri, tarımsal gelişim sürecinde daha çok geleneksel yapılardan kurtulamamış olan Osmanlı tarım emekçilerinin ve sermayedarlarının, modern çağlar öncesinde Yeni Çağ’daki “geri kalmışlık” sorununu yakından inceleme çabasıyla oluşturuldu. Eser hakkında detaylı bilgiye bu linkten ulaşabilirsiniz.