BİLGİ dünyanın saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS’in 2024 yılı Sürdürülebilirlik Sıralaması’nda Türkiye’nin en iyi 4 vakıf üniversitesi arasında

BİLGİ dünyanın en prestijli yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından QS’in 2024 yılı Sürdürülebilirlik Sıralaması’nda Türkiye’nin en iyi 4’üncü vakıf üniversitesi oldu.

Yükseköğretim kurumlarının çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) sorunlarıyla mücadele etme becerisini ölçen QS Sürdürülebilirlik Sıralaması’nda 2024 yılında dünyanın dört bir yanından yaklaşık 1.400 üniversite yer aldı. BİLGİ dünya genelinde 1001-1050 aralığında yer aldı.

BİLGİ, sıralamanın alt kategorileri olan “çevresel etki” ve “yönetişim” alanlarında Türkiye’nin en iyi 3’üncü vakıf üniversitesi olarak değerlendirildi. Yönetişim alanında Türkiye genelinde sıralamaya katılan tüm üniversiteler arasında 7’nci sırada yer alan BİLGİ, “toplumsal etki” alanında ise en iyi 4’üncü vakıf üniversitesi oldu.