BİLGİ Robotik Takımı Laureate Robotik Mühendisliği Mükemmeliyet Ödülü Yarışması’nda 5. kez finalist!

güncelleme: yayınlama:

İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni temsil eden Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Robotik Takımı geçtiğimiz yıllardaki başarısını bu yıl da tekrarlayarak, Punnet isimli projesiyle “Laureate Robotik Mühendisliği Mükemmeliyet Ödülü” yarışmasında beşinci kez finale kaldı.

Dünyanın dört bir tarafındaki Laureate Network üyesi üniversitelerden yarışmaya katılmaya değer bulunan projeler arasında “Punnet”, Laureate Network hakem heyeti tarafından 6 finalistten biri olarak seçilmiştir. Bu başarının gururunu taşıyan BİLGİ Robotik takımı öğrencileri Mehmet Ataberk Sarı, Uğur Uğurlu, Masarra Mohamed ve Barkın Metin , takımı bu başarıya taşıyan yolda Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ayyıldız danışman hoca, Prof. Dr. Ahmet Denker ise Laureate Network hakem heyeti üyesi olarak görev aldı. Finale kalan takımımız Peru’da yapılacak finallere katılacak.

“Laureate Robotik Mühendisliği Mükemmeliyet Ödülü” Laureate Üniversiteleri’nde kayıtlı lisans öğrencileri arasında, etkileşimli ve akıllı bir robot geliştirmek amacıyla düzenlenmektedir. Bu yılın yarışma teması endüstriyel lojistik alanında görevler alabilecek akıllı bir robotun tasarımını ve üretimini yapmaktır. BİLGİ RobotikTakımları 2015 senesinde Madrid’de 2.’lik, 2017'de Brezilya’da 3.’lük ödülünü kazanmıştır. 

Görseller