güncelleme: yayınlama:

BİLGİ Mimarlık Fakültesi 16. Venedik Mimarlık Bienali’nde

BİLGİ Mimarlık Fakültesi 16. Venedik Mimarlık Bienali’nde

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, dünyanın önde gelen mimarlık etkinliklerinden biri olan Venedik Mimarlık Bienali'ne Türkiye’den davet edilen ilk üniversite olarak katılıyor. 26 Mayıs-25 Kasım 2018 tarihleri arasında bu yıl 16.sı düzenlenen Bienalin, Global Art Affairs (GAA) tarafından düzenlenen “Time, Space, Existence” başlıklı paralel etkinliklerinde, BİLGİ Mimarlık Fakültesi birinci sınıf öğrencilerinin ComputationBased_BasicDesign stüdyosunda ürettiği “Carapace” projesi sergileniyor.

Projenin koordinatörlüğünü yürüten BİLGİ Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şebnem Yalınay Çinici şöyle konuştu:“Böyle büyük bir etkinlikte nasıl yer alabileceğimizi fakülte olarak değerlendirdiğimizde, birinci sınıf öğrencilerimizin 2010 yılından itibaren ComputationBased_BasicDesign stüdyomuz kapsamında 1:1 ölçekte kendilerinin tasarlayıp kurdukları projelerden biriyle yer almaya karar verdik. Özgünlüğü, hafifliği ve bienal koşullarına uygunluğu nedeniyle 2013 yılında dokuz öğrencimiz tarafından üretilmiş olan “Carapace” projesinin uygun olacağını düşündük. Projenin bienal için hazırlığı ve tekrar üretimi için proje sahibi öğrencilerimizle beraber İç Mimarlık Bölüm Başkanı İdil Karababa, Bilge Bal, Caner Bilgin, Ertunç Hünkar hocalarımız ve üretim atölyesi sorumlumuz Rahman Çelebi ile aylar süren bir çalışma gerçekleştirdik. Projenin yanı sıra bienalde, dijital olarak hazırlanmış tüm stüdyo çalışmalarımızı anlatan broşürlerimiz, dijital kitabımız ve web linklerimizin QR kodlarıyla da yer alacağız. Bu çalışmalar, Elif Kendir Beraha ve Oğul Can Öztunç hocalarımızla beraber stüdyo koordinatörlerimiz ve öğrencilerimiz Akın Arslan, Ahmet Berk Hot, Ayça Özgün, Can Çobanoğlu’nun tasarımı.
16. Venedik Mimarlık Bienalinde sergilenecek “Carapace” projesinin üretildiği birinci sınıf stüdyosu olan ComputationBased_BasicDesign, üst-uç tasarım ve üretim teknolojilerini eğitime ilk yılından itibaren entegre etme amacında. 2013 yılında Ece Abdioğlu, Ekin Arslan, Ece Emanetoğlu, Deniz Eskiçırak, İdil Işıksoy, Kübra Koyuncu, Elif Özüçağlıyan, Pelin Tatlıcı ve Eylül Utkan tarafından tasarlanıp santralistanbul’da bahçeye kurulan “Carapace”, birinci sınıf ComputationBased_BasicDesign stüdyosu final projesi olarak üretildi. Malzeme, geometri ve üst-uç tasarım-üretim teknolojilerini anlayarak tasarım+üretimde yaratıcı yolların geliştirilmesi amaçlanan proje, 1:1 Materyal_Performans stüdyo problemi kapsamında gerçekleştirildi.”

Görseller