güncelleme: yayınlama:

BİLGİ Hukuk öğrencileri “2. Geleceğin Tahkim Avukatı Yarışması”nda Türkiye ikincisi oldu.

BİLGİ Hukuk öğrencileri “2. Geleceğin Tahkim Avukatı Yarışması”nda Türkiye ikincisi oldu.

28-29 Nisan 2018 tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde, Genç ISTAC (İstanbul Tahkim Merkezi) platformu tarafından düzenlenen 2. Geleceğin Tahkim Avukatı Yarışması’na katılan 18 üniversiteden 282 öğrenci, 47 takım halinde birincilik hedefiyle mücadele etti. 

Birincilik Ödülü İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi’nin olurken, İstanbul Bilgi Üniversitesi ekibi ikinci, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ekibi üçüncülük ödülünü aldı. 

2. Geleceğin Tahkim Avukatı yarışma için kurgulanan olay metninin 9 Kasım 2017 tarihinde yayınlanmasıyla yarışmaya start verilmiş, üniversite takımları gerçek bir tahkim yargılamasına hazırlanır gibi, 1 Şubat 2018’de dava dilekçelerini, 15 Mart 2018 tarihinde de cevap dilekçelerini sunmuşlardı. Yaklaşık 6 aydır yarışma maratonunda, 28-29 Nisan’da söz savunmada idi ve farazi duruşmalarda en başarılı ekipler ödüle ulaştı.

47 takımın yer aldığı kurgusal duruşmalarda, Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri Av. Sabiha Tekin, Çorum Barosu Başkanı Av. Altan Akpınar, Prof. Dr. Yeşim Atamer, ISTAC Genel Kurul Üyesi Av. Muhammet Aksan, ISTAC Yönetim Kurulu Üyesi Av. Rıfat Bacanlı, Prof. Dr. Emre Gökyayla, ISTAC Milli Divan Üyesi Doç Dr. Cemile Demir Gökyayla, Doç. Dr. Necla Öztürk, Dr. Candan Yasan Tepetaş ve Av. Eda Cerrahoğlu Balssen de hakemlik yaptı. Ticari bir uyuşmazlığın “ISTAC Tahkim Kuralları” uygulanarak çözümü etrafında kurgulanan yarışmada ilk 8’e kalan ekipler, 29 Nisan Pazar günü çeyrek-yarı final ve final heyecanı yaşadı. Yarışmanın final duruşmasında ise İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi ile İstanbul Bilgi Üniversitesi takımları karşı karşıya geldi. Genç hukukçular final duruşmasında hakemlik yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, ISTAC Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı ve Av. Dr. İsmail Esin karşısında ter döktü.


BİLGİ Hukuk takımındaki öğrencilerimiz Tuğçe Şengezer, Esma Akdağ, Kardelen Çakır, Esma Aktaş ve İlayda Veisoğlu ile öğrencilerimizi destekleyen tüm öğretim üyelerimizi tebrik ederiz.

Görseller