Katip Çelebi - Newton Fonu Doktora Bursları

Doktora Bursları Programı Için Basvurular Basladı:

24 Haziran - 17 Temmuz 2015

Katip Çelebi - Newton Fonu Doktora Bursları

Kâtip Çelebi - Newton Fonu doktora bursları ile Türkiye'den İngiltere'ye doktora yapmak üzere gidecek öğrencilere 3 yıl boyunca mali destek sağlanmaktadır. Bu bursların amacı; dünya standartlarında arastırma sistemleri olusturulması ve bu sistemlerin devamının sağlanmasının yanı sıra İngiltere ve Türkiye arasında uzun vadeli ve sürdürülebilir bağlantılar olusturulması hedefi kapsamında iyi eğitimli ve uluslararası alanlarda görev alabilen bir doktora öğrencisi havuzu olusturulmasıdır.

Fondan yararlanabilmek için önerilen doktora çalısmalarının, ülkelerin ekonomik kalkınmalarına ve toplumsal refaha katkıda bulunabilecek arastırmalar içerecek sekilde 'kalkınma" ile alakalı olması gerekmektedir. Basvurularda, arastırmanın makul bir zaman dilimi içerisinde (3-15 yıl) toplumlar üzerinde nasıl olumlu etkiler olusturacağının açık bir sekilde ifade edilmesi gerekmektedir.

Burs Verilecek Alanlar:
* Tarım
* Sağlık
* Gıda ve Beslenme
* Su ve Temizlik
* İnsani krizler ve acil durumlar, Afet riski Azaltımı

Çağrı ile ilgili detaylı bilgi ve basvuru için asağıdaki linki inceleyebilirsiniz:

Bütün basvurular  2213-Yurt Disi Lisansustu Burs Programi- Katip Celebi-Newton Fonu Basvurusu 2015/2 uzerinden yapılmalıdır

Doktora programı için basvurular 24 Haziran - 17 Temmuz 2015 tarihleri arasında yapılmalıdır!

PhD Scholarship Applications Now Open:

24 June - 17 July 2015

Newton-Katip Çelebi Fund PhD Scholarships

Newton - Kâtip Çelebi Fund PhD scholarships provide 3 years of financial support for students from Turkey to undertake full PhD studies in the UK - The aim is to build a talented pool of well trained, internationally active doctoral students as part of establishing and maintaining world-class research systems and sustainable long-lasting links between the UK and Turkey. Applications are now open. Find out the details below.

To qualify for the funding, the proposed PhD should have a "development relevance" which is defined research that has the potential to contribute to the economic development and social welfare of the countries. The application must clearly articulate a plausible pathway of how the research may lead to positive impact on the populations within a reasonable timeframe (3-15 years).

Under this programme, research relevant to economic development and social welfare of the partner country must fall in one or more of the following research challenge areas:

* Agriculture
* Lifelong Health and Wellbeing
* Food and Nutrition
* Water and Sanitization
* Humanitarian Crisis, Disasters and Risk Management

Please visit our website for application details and procedures http://www.britishcouncil.org....

All applications need to be done through 2213-Yurt Disi Lisansustu Burs Program Katip Celebi-Newton Fonu Basvurusu 2015/2