İkinci Çağrı Değişim Programları Dil Sınavı

güncelleme: yayınlama:

2016 – 2017 Akademik Yılı Değişim Programları ikinci başvuru çağrımız kapsamında başvuran öğrencilerimiz için düzenlenen, İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı sonuçları için tıklayınız.

Başvuru sayfamızda belirtildiği üzere 55 ve üzeri puan almış olan öğrencilerimiz başarılı olarak kabul edilmektedir. B1 seviyesinde dil yeterliliği isteyen üniversitelere yerleşmek isteyen öğrencilerin dil sınavı sonucu en az 60 olmalıdır. B2 seviyesinde dil yeterliliği isteyen üniversitelere yerleşmek isteyen öğrencilerin dil sınavı sonucu en az 70 olmalıdır. 50 – 54 arası puan almış olan öğrencilerimiz ise sadece Almanca, Fransızca gibi diğer dillerde eğitim verilen üniversitelerden birine yerleştirilebilirler. Bu şartı sağlayan öğrenciler, hangi dilde eğitim göreceklerse o dil için web sitemizde belirtilen Üniversitenin talep ettiği seviyede Dil Yeterlilik belgesi veya bu dilde eğitim veren liselerden birinin diplomasını Uluslararası Merkez’e 23 Haziran 2016 saat 17:00’ye kadar teslim etmeleri gerekmektedir.

Yerleştirme sonuçları 26 Temmuz 2016 tarihinde websitemizde ve öğrencilerimizin bilgiedu.net uzantılı maillerine gönderilecek bilgilendirme ile duyurulacaktır. Tüm öğrencilerimiz Uluslararası Merkez/Erasmus duyurularını, takvimimizi ve varsa eksik belgelerini takip etmekle yükümlüdürler. 2016-2017 Akademik Yılı Erasmus Takvimi için tıklayıız.

Sınav sonuçlarına itirazı olan öğrencilerimiz, dilekçelerini en geç 23 Haziran 2016 Perşembe günü saat 17:00’ye kadar Kuştepe Kampüsü Kuştepe Yeni bina 515 no’lu ofise teslim edebilir ya da İngilizce Dil Programları Biriminden Sema Şimşek (sema.simsek@bilgi.edu.tr)  ve Burcu Karataş’a  (burcu.karatas@bilgi.edu.tr) mail atabilirler. Maddi Hata İtiraz Dilekçesi örneği için tıklayınız.