Erasmus+ Hibe duyurusu

güncelleme: yayınlama:

Değerli Öğrencilerimiz,

 

2016-2017 Akademik Yılı Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliği için hibe bütçeleri Ulusal Ajans tarafından üniversitelere bildirilmiştir. 2016-2017 Akademik Yılı için hibe dağıtım kriterleri İstanbul Bilgi Üniversitesi Erasmus Komisyonu tarafından 12.08.2016 tarihinde belirlenerek aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

 

2016-2017 Akademik Yılında Erasmus Öğrenim Hareketliliğini gerçekleştirecek öğrencilerimize toplam kalacakları süre göz önüne alınmaksızın kısmi olarak 3,5 ay ile hibelendirilmeleri kabul edilmiştir.

 

2016-2017 Akademik Yılında Erasmus Staj Hareketliliğini gerçekleştirecek öğrencilerimize toplam kalacakları süre göz önüne alınmaksızın azami 3 ay ile hibelendirilmeleri kabul edilmiştir. Bir (1) yıl hareketliliğe katılacak  öğrencilerimize sadece tek dönem ödemeleri yapılabilecektir.

 

Ulusal Ajans tarafından üniversitemize sadece bütçe miktarları kağıt üzerinde bildirilmiştir. Daha sonrasında Ulusal Ajans ve üniversitemiz arasında sözleşme imzalanacak ve sözleşme imzalanmasını takiben 45 gün içinde ilgili hibe miktarı üniversitemize aktarılacaktır.  Hibeler üniversitemize aktarılır aktarılmaz öğrencilerimizin ilk ödemeleri gerçekleşecektir. İlk ödemeler yapıldığında öğrencilerimize tekrar bilgilendirme yapılacaktır.

 

İlk etapta 3,5 aylık toplam hibe miktarlarınızın %70’i ödenecektir. Hareketliliğinizin sonunda gerekli belgeleri tamamlamanız ve akademik başarı kriterini sağlamanız durumunda kalan hibe ödemeniz yapılacaktır.

 

1 yıl değişim olan ancak tek dönem hibe alan öğrencilerimiz için ara rapor döneminde (Kasım-Aralık ayı) ek hibe talep edilecektir. Ek hibe alabileceğimiz kesin değildir ancak ek hibe ihtimali ve gelen iptaller sonucu 2.dönemleri için hibe alamayan öğrencilerimiz için halen hibe çıkma ihtimali söz konusudur.

 

Hibe sonuçlarının açıklanmasının ardından Erasmus Hareketliliğini iptal etmek isteyen öğrencilerimizin en geç 19 Ağustos Cuma günü saat 17:00’ye kadar  iptal dilekçesini doldurarak imzaladıktan sonra ofisimize teslim etmesi gerekmektedir.

 

Bir yıl hareketliliğe katılan öğrencilerimizin bahar dönemi hareketliliğini iptal etmek istemeleri durumunda iptal dilekçesini “bahar dönemi iptal etmek istediğini” belirterek doldurmaları ve en geç 19 Ağustos Cuma günü saat 17:00’ye kadar ofisimize teslim etmeleri gerekmektedir.

 

Hareketliliğe katılacak öğrencilerimizin online dil sınavını (OLS) tamamlaması zorunludur. Ulusal Ajans tarafından üniversitelere dil sınavı tahsis edildikten sonra öğrencilerimize genel bir duyuru yapılacak ve sınav linkleri bilgiedu.net uzantılı adreslerinize gönderilecektir. Sınavların belli bir süre içinde tamamlanması gerektiği için mailinizi ve yapacağımız duyuruları takip etmenizi rica ediyoruz. ( Sınav ilk etapta güz ve bir yıl hareketliliğe katılacak öğrencilerimize gönderilecektir. Bahar dönemi gidecek öğrencilerimize yapacağımız oryantasyonda ayrıntılı bilgi verilecektir.)

 

Hibe ödemenizi almak için Garanti Bankası'nda bir EURO hesabı açtırmanız ve Hesap bilgilerinizi 31 Ağustos’a kadar bize iletmeniz gerekmektedir. Daha önce hesap açıp bize bildiren öğrencilerimiz tekrar bildirmesine gerek yoktur.

 




Hesap sahiplerinin adları: (Kendiniz ve/veya siz yurtdışında iseniz bu parayı çekebilecek bir yakınınızla ortak hesap- isteğe bağlı)

Şube adı:

Şube kodu:

Hesap no:

İban no:


 

Bilgilerinize sunar,Değişim programınızda başarılar dileriz.

 

 

Saygılarımızla

Uluslararası Merkez